iPhone Xs releasedatum

Wanneer zijn de 2018 iPhones in Nederland te koop?

Alles over de releasedatum van iPhone XS

Wil je weten wanneer de 2018 iPhones in Nederland te bestellen zijn, wat de releasedatum is en wanneer de pre-order begint? In dit artikel geven we je alle officiële informatie!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Als je zit te wachten op de iPhones van 2018 is het belangrijk om nu alvast te weten wanneer je de releasedatum kunt verwachten. Zo weet je zeker dat je vooraan op de wachtlijst staat als de providers beginnen met het verzenden van de eerste toestellen. Ook kan het handig zijn bij het plannen van afspraken: als je je nieuwe iPhone bij de Apple Store wil halen is het wel zo handig als je daar nu al rekening mee houdt bij het plannen van je vrije dagen. Vandaar dat je hier alles leest over de iPhone 2018 release, pre-order en aankondiging, zodat jij je optimaal kunt voorbereiden.


Wil je de iPhone XS los bestellen of ben je van plan om een iPhone XS abonnement te nemen, dan is dit het moment om je goed voor te bereiden met de juiste informatie. Zo kun je het beste nu al kijken wat de resterende looptijd van het contract bij je provider is. Ook zijn inmiddels de iPhone 2018 prijzen bekend, dus je kunt er rekening mee houden bij het bepalen van je budget.

iPhone XS releasedatum

iPhone XS releasedatum

In september liggen altijd de nieuwe iPhones in de winkel en ook dit jaar zal dat het geval zijn. De iPhone 2018 releasedatum valt dit jaar op 21 september en 26 oktober:

Dit is de releasedatum voor iPhone XS en iPhone XS Max in Nederland:

  • Aankondiging: 12 september
  • Pre-order: 14 september
  • Start verkoop: 21 september

iPhone XR releasedatum

De releasedatum voor iPhone XR volgt enkele weken later:

  • Aankondiging: 12 september
  • Pre-order: 19 oktober
  • Start verkoop: 26 oktober

iPhone 2018 release in Nederland

Nederland en België zitten in de eerste groep landen voor de iPhone 2018 release. Wel moet je er rekening mee houden dat de iPhone XR veel later komt, namelijk een maand later. Er gaan elk jaar wel geruchten over vertraging, maar daar is in 2018 niet zoveel kans op omdat Apple veel technologie van de iPhone X opnieuw gaat gebruiken en de fabrikanten inmiddels voldoende ervaring hebben met de componenten die hiervoor nodig zijn.

Apple brengt in 2018 de volgende toestellen uit:

Ben je van plan om de nieuwe iPhone in huis te halen? Zorg dan dat je er snel bij bent met de iPhone 2018 pre-order. Voorafgaand aan de verkoopstart biedt Apple namelijk de mogelijkheid om alvast een pre-order te plaatsen. Daarbij kun je de nieuwe iPhone alvast bestellen en op een later moment laten bezorgen of af te halen.

Dit is op vrijdag 21 september voor de iPhone XS en iPhone XS Max, dus hou de vrijdagochtend vrij om naar de Apple Store te kunnen gaan. Laat je de iPhone bezorgen, dan is het handig als je die dag thuis bent of iemand hebt die het pakketje in ontvangst kan nemen. Bezorgen op je werkadres is natuurlijk ook een optie.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 12 september: Bijgewerkt met de nieuwste officiële info.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.