shutterstock_142464652

Met deze apps kom je de winter door

Heb jij ook een hekel aan de winter? Hier zijn een aantal apps die de donkere dagen een stukje makkelijker maken. Dit zijn handige apps voor het winterweer.

shutterstock_142464652

Het is alweer januari. Dat betekent dat apps voor Sinterklaas, apps voor Kerstmis en oud en nieuw voorbij zijn. Nu moet je nog minstens twee maanden je door koude donkere dagen ploeteren. Dat is natuurlijk niet voor iedereen een pretje. Dus hoe doe je dat? Met een aantal handige apps waarmee je de donkere dagen en de kou aankan! Met deze winter-apps kom jij comfortabel de koude dagen door.

Beter slapen

Veel mensen slapen in de winter een stuk slechter dan in de zomer. Het is dan ook aan te raden om er op te letten hoe goed je je rust hebt genomen. Sleep Cycle is in deze categorie een goede keus: deze app analyseert je slaapgewoontes en wekt je op een prettig moment in je slaapcyclus. Bovendien kun je bij deze app ook een hartslagmeter gebruiken en je laten wekken met Philips Hue-lampen.

Méér vitamines

Door het koude weer kost alles meer lichamelijke energie. Lijkt het alsof je energie tekort komt? Misschien krijg je dan te weinig vitamines binnen. Je zou voor dit probleem vitaminepillen kunnen gaan slikken maar het is véél lekkerder om gezonde smoothies te gaan drinken. Uit ervaring weten we dat je er daadwerkelijk vrolijker van wordt. De truc is vooral veel te variëren. Smoothies de gezonde fruitshake is een receptenboek vol met lekker shakes.

Op tijd de auto krabben

Als het gevroren heeft moet je waarschijnlijk je auto gaan krabben. Dat is an sich niet zo erg, maar wel als je daardoor wordt verrast. Hoewel we, met uitzondering van het hoge noorden, nog weinig vriesdagen gehad hebben, is Ruitenradar een handige app om te hebben. – en in Nederland hangen de temperaturen nu eenmaal vaak rond het nulpunt. In deze app kun je namelijk instellen wanneer je wil met de auto wil vertrekken en vervolgens krijg je altijd een paar minuten van tevoren een seintje dat je de vorst van de ruiten moet halen.

Vertraging

Als je je verslapen hebt omdat je eerder genoemde tip met Sleep Cycle niet opgevolgd hebt, kan het wel eens voor komen dat je je moet haasten om bijvoorbeeld de trein op tijd te halen. De app Moet ik rennen komt daarom als geroepen. De app doet precies wat je denkt dat het doet: hij geeft aan of je moet rennen om de trein te halen. Je ziet in de app direct hoeveel tijd je nog hebt en hij geeft met koeienletters aan of je je moet haasten of niet.

Onderhoud van je auto

In de winter ben jij niet de enige die makkelijker last heeft van de kou: je auto kan er zeker ook onder lijden. Daarom ook de tip om het onderhoud van je auto bij te houden. Dat kan bijvoorbeeld met deze app. Dat is misschien niet zo hip als een app die gebruikt maakt van de interne boordcomputer, maar die kan helaas niet zien dat het winter is en dat er dan misschien iets moet gebeuren. Heb je onderweg toch nog pech, dan kun je natuurlijk de Wegenwacht bellen via een app.

Openingsfoto: Shutterstock, Elena Elisseeva

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2016
Categorie Apps
Onderwerpen depressie, gezondheid, weer, winter