Today at Apple Store

Today at Apple: nieuwe leerzame sessies in Apple Stores wereldwijd

Apple Stores wereldwijd krijgen een nieuw onderdeel: Today at Apple. Tijdens educatieve sessies leer je over foto en video, design, programmeren, kunst en meer.


Apple gaat nieuwe evenementen in de Apple Stores organiseren, waardoor het meer een ontmoetingsplaats wordt. Onder de noemer ‘Today at Apple’ komt Apple met allerlei educatieve sessies in 495 Apple Stores wereldwijd. Vanaf eind mei start Apple met deze sessies, waarin je meer leert over onderwerpen als video, muziek, programmeren, kunst en design.

Today at Apple: educatieve sessies in Apple Store

Apple is de laatste tijd al bezig met de metamorfose van de Apple Stores. Het moet meer een ontmoetingsplaats worden en minder een showroom van Apple-producten. Daarom organiseert Apple vanaf eind mei met enige regelmaat nieuwe sessies onder de noemer Today at Apple. Tijdens deze sessies geven experts op het gebied van muziek, design, programmeren, video en fotografie een soort masterclasses omtrent hun vakgebied. In de Apple Store wordt een soort plein ingericht waar op een toegankelijke manier meer verteld wordt over het onderwerp van die dag.

De sessies zijn gratis te bezoeken en zijn geschikt voor meerdere leeftijdscategorieën. Voor onderwijzers is er op dinsdag de sessie Teacher Tuesday, waar leren hoe technologie een rol kan spelen in het klaslokaal, bijvoorbeeld met Apple Teacher. In het weekend zijn er sessies voor gezinnen onder de naam Kids Hour. Zo leren kinderen muziek maken en programmeren met robots. Ook komen er nieuwe sessies voor bedrijven.

De sessies worden gegeven door Creative Pros, een nieuwe groep medewerkers in de Apple Store. Ze zijn de creatievere en minder technische variant van de bekende Geniuses. Elke Creative Pro heeft zijn eigen specialisatie. Apple heeft nog niet aangegeven op welke locaties de sessies vanaf eind mei van start gaan, maar we verwachten dat je ook in Nederland en België terecht kunt.

Genius Bar wordt Genius Grove

Het nieuwe Today at Apple is een onderdeel van de grote vernieuwing van de Apple Stores. Een andere wijziging is de hernoeming van de Genius Bar. In de vernieuwde Apple Store heet de plek voor technische ondersteuning de Genius Grove. De Genius Grove wordt omringd door bomen die je nu ook al in meerdere Apple Stores wereldwijd vindt. In een interview met CBSNews bespreekt Angela Ahrendts de aanstaande veranderingen van de Apple Stores. In de honderd grootste Apple Stores wordt de ‘hardware van de winkel’ vernieuwd. Dat betekent dat er nieuwe schermen komen en er meer vergaderruimtes beschikbaar zijn. Zowel de vernieuwde Genius Grove als Today at Apple maken onderdeel uit van de vernieuwing in de Apple Stores.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 april 2017, 16:57
Categorie Apple
Onderwerp apple store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.