Maak je iPad kindveilig met de juiste beschermhoes

Met speciale iPad-beschermhoezen bescherm je je iPad tegen babyhanden, kwijl en vallen. Wel zo'n rustig gevoel.

ipad-babyAfgelopen weekend schreven we over kinderapps die ook op de iPad 1 nog goed speelbaar zijn. Maar ongeacht of je je kinderen op de iPad 1 of de nieuwste iPad Air laat spelen: je wilt dat de tablet goed beschermd is. Daarom een overzicht van hoezen die de iPad beschermen tegen vallen en stoten en die voorkomen dat er kortsluiting optreedt door omgevallen drinkbekers en kwijl. Drie speciale kinderhoezen voor iPads, zodat je je kinderen niet meer panisch in de gaten hoeft te houden als ze jouw nieuwe iPad in hun grijpgrage handjes hebben.


speck iguySpeck iGuy (39,99 of €44,99 via Bol.com) – Een vrolijke iPad-case met twee handgrepen waarmee kinderen de iPad gemakkelijk kunnen vasthouden. Het schuim in de behuizing beschermt de iPad tegen stoten en schokken, zonder dat het gewicht toeneemt. De benen van de case maken het mogelijk om de iPad rechtop te zetten, zodat kinderen filmpjes kunnen kijken. Verkrijgbaar in knaloranje of limoengroen. Als je kinderen nog in het stadium van kwijlen en drinken omgooien zitten is een aparte screenprotector wel aan te raden, want in deze hoes blijft het scherm onbedekt. ook beschikbaar voor de iPad mini.

Voordeel: Grappig ontwerp en licht van gewicht.
Nadeel: Door de benen en armen kun je de iPad niet makkelijk in portretmodus houden.

fisher priceFisher Price Apptivity (39,99 via Bol.com) – Deze houder heeft een ingebouwde screenprotector, dus beschermt je iPad niet alleen tegen vallen en stoten maar ook tegen krassen en kwijlen. Aan de bovenzijde zit een handvat met kleurige ringen. Aan de achterkant zitten twee steunen die je kan uitklappen. Door een van de twee steunen uit te klappen kun je de tablet schuin op een tafel of op de grond plaatsen. Door beide steunen uit te klappen zet je de houder op de schommelstand.

Voordeel: Stevig, de ingebouwde screenprotector.
Nadeel: Nadat je de houder gesloten hebt is de aan- en uitschakelaar niet meer te bereiken. Je moet je iPad dus ingeschakeld in de houder plaatsen. Als je ervoor kiest om de homeknop ook af te dekken moet je zelfs zorgen dat de juiste app staat geopend. Veilig, maar wel enigszins omslachtig.

trust coverTrust Cover (€24,90 via Bol.com) – De goedkoopste houder uit het rijtje heeft een handzaam ontwerp en een siliconen hoes als schokdemper. Het model heeft extra grote zijkanten om vast te houden, openingen voor camera en aansluitingen en een handige knop om de home-knop te bedienen. Bol.com verkoopt ook een versie voor de iPad Mini à €16,93, maar als je een iPad mini hebt moet je zeker ook even kijken naar de andere Trust houder. Die houder kost €24,95 en is tevens een handige standaard. Bovendien wordt de hoes geleverd met een stylus in de vorm van een waskrijtje en beschermfolie voor het scherm.

Voordeel: Openingen voor camera en oplader, home-knop nog steeds te bedienen
Nadeel: Je hebt nog steeds een screenprotector nodig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!