Foldify Zoo

Dierendag! Met deze dierenapps hou je de kinderen wel even bezig

Kinderen en dieren zijn een gouden combinatie en met leuke dierenapps hou je de kinderen wel even zoet. Daarom een selectie van wat leuke apps, speciaal voor Dierendag!

Kinderen en dieren zijn een gouden combinatie. Ieder kind heeft wel een favoriet dier en met het verzorgen van virtuele of echte dieren kunnen ze urenlang bezig zijn. Ideaal dus om de kinderen op Dierendag (en op alle andere dagen van het jaar) mee bezig te houden: dierenapps voor kinderen!

Foldify Zoo

Foldify Zoo is een favoriet op de iCulture-redactie. Je leert iets over je favoriete dieren, terwijl je ze aan het knutselen bent. Print bijvoorbeeld een dinosaurus uit, die je met knippen en plakken tot een 3D-model vouwt.

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

Alles wat je in Foldify Zoo doet is te zien in een realtime 3D preview en als je klaar bent met knutselen kun je je dierfiguur delen met anderen. Er zitten sjablonen in waarmee je zelf aan de slag kunt gaan. Ook kun je ogen en monden plakken om je eigen fantasiedier te maken.

Toca Pet Doctor

Toca Pet Doctor is een vrij speelbare app voor kinderen die later dierenarts willen worden. Je moet zorgen voor 15 zieke of gewonde dieren. Help Tarzan de schildpad, Blob de slak of Brie de muis. Zo zitten er nog meer leuke dieren in, die je met verband en andere simpele hulpmiddelen kunt verplegen. Na het voeden vallen de dieren in slaap.

Toca Life: Stable

Een andere app van Toca is Stable, gericht op kinderen die gek zijn op paarden. Kinderen kunnen vrij spelen met de karakters en voorwerpen, zo lang ze zelf willen. De paarden poepen, wat je natuurlijk wel moet opruimen. En ze moeten ook regelmatig verzorgd worden. Kinderen kunnen hun eigen spraak opnemen om een verhaaltje te maken. Voor ouders is er de mogelijkheid om de reclames voor andere Toca-apps via de instellingen uit te zetten. Lees ook even goed de privacyvoorwaarden van deze app over het verzamelen van data.

Dr. Panda

Als het over dierenapps voor kinderen gaat, dan mag Dr. Panda niet ontbreken. Dr. Panda is bedacht door de Nederlander Thijs Bosma en bestaat inmiddels uit heel veel verschillende delen die allemaal zeer geschikt zijn voor jonge dierenliefhebbers. Dr. Panda gaat naar de stad, maakt zijn eigen snoepjes, runt een restaurant en doet nog veel meer. In Dr. Panda Stad: Winkelcentrum ga je met Dr. Panda en zijn dierenvriendjes winkelen naar nieuwe kleding, gave spullen of je kruipt in de huid van een kapper of dierenarts.

Animal Crossing: Pocket Camp

Voor de wat oudere kinderen is Animal Crossing: Pocket Camp van Nintendo een aanrader. In de game, die vol zit met Fabeltjeskrant-achtige dieren, maak je je eigen camping. Je zorgt dat je vriendjes wordt met andere dieren, verzamelt objecten, gaat een eindje vissen en maakt het je medebewoners zo comfortabel mogelijk. De game is gratis te spelen, maar is wel volledig in het Engels. Om volop van de game te kunnen genieten, is enig begrip van de Engelse taal een vereiste. Lees ook onze review van Animal Crossing: Pocket Camp.

Bekijk ook

Review: Animal Crossing: Pocket Camp is een geslaagd deel in deze Nintendo-serie

Nintendo's nieuwste iOS-game Animal Crossing: Pocket Camp is nu te downloaden. Hoe verhoudt deze mobiele versie ten opzichte van de originele versies op de spelcomputers? Je leest het in onze review.

Animal World – Animal Sounds

Animal World – Animal Sounds is bedoeld voor wat jongere kinderen. Kinderen leren in 8 verschillende omgevingen het dierenleven kennen, met grappige feitjes over elk dier. Er zit een memory-achtig spelletje in en er zijn ook activiteiten die je niet op de iPad, maar in de werkelijke wereld kunt spelen met andere gezinsleden. De app is beschikbaar in 16 talen. Ouders kunnen meerdere accounts maken zodat broertjes en zusjes ook kunnen spelen.

Wil je een bezoekje brengen aan een dierentuin? Check dan onze lijst met de beste dierentuin-apps voor de iPhone. Met de apps van de verschillende dierentuinen maak je je bezoekje een stuk prettiger.

Bekijk ook

Leuke dierentuin-apps voor iPhone en iPad

Lekker met de kinderen naar de dierentuin? Neem dan deze dierentuinapps mee op de iPhone en iPad, zodat je altijd een plattegrond en aanvangstijden van de shows hebt. Welke Nederlandse dierentuinen hebben een handige app en wat kun je er mee? Dat lees je hier!