Foldify Zoo

Dierendag! Met deze dierenapps hou je de kinderen wel even bezig

Kinderen en dieren zijn een gouden combinatie en met leuke dierenapps hou je de kinderen wel even zoet. Daarom een selectie van wat leuke apps, speciaal voor Dierendag!

Kinderen en dieren zijn een gouden combinatie. Ieder kind heeft wel een favoriet dier en met het verzorgen van virtuele of echte dieren kunnen ze urenlang bezig zijn. Ideaal dus om de kinderen op Dierendag (en op alle andere dagen van het jaar) mee bezig te houden: dierenapps voor kinderen!

Foldify Zoo

Foldify Zoo

Foldify Zoo is een favoriet op de iCulture-redactie. Je leert iets over je favoriete dieren, terwijl je ze aan het knutselen bent. Print bijvoorbeeld een dinosaurus uit, die je met knippen en plakken tot een 3D-model vouwt.

Alles wat je in Foldify Zoo doet is te zien in een realtime 3D preview en als je klaar bent met knutselen kun je je dierfiguur delen met anderen. Er zitten sjablonen in waarmee je zelf aan de slag kunt gaan. Ook kun je ogen en monden plakken om je eigen fantasiedier te maken.

Mijn Om Nom

Mijn Om Nom is een Tamagotchi-achtige game, waarin het beestje van Cut The Rope de hoofdrol speelt. Je moet zorgen dat Om Nom te eten krijgt, in bad gaat en zichzelf vermaakt. Je moet ook wat liefde tonen en spelletjes doen met hem (of haar, je kiest zelf of het een jongetje of een meisje is). Er zijn geen in-app aankopen, maar je kunt wel virtueel geld in de app verdienen om nieuwe outfits en speeltjes te kopen.

Frozen: Early Science

Kinderen zijn gek op Frozen. In deze game gaan kinderen een natuurpark in Arendelle runnen. Ze gaan samen met Anna en Kristof zorgen voor baby-rendieren en ze gaan met Olaf en Oaken maaltijden koken voor koningin Elsa. Er zijn wat spelregels, maar de kinderen kunnen ook veel zelf uitzoeken en experimenteren. Kinderen hoeven het verhaal van de film niet te kennen om deze app leuk te vinden. Ouders kunnen via Imagicademy de voortgang van hun spruit volgen en op een Pinterest-achtige manier ideeën opdoen voor knutselklusjes. Een vrij dure app, maar gelukkig zitten er daarna geen in-app aankopen meer in.

Toca Pet Doctor

Toca Pet Doctor is een vrij speelbare app voor kinderen die later dierenarts willen worden. Je moet zorgen voor 15 zieke of gewonde dieren. Help Tarzan de schildpad, Blob de slak of Brie de muis. Zo zitten er nog meer leuke dieren in, die je met verband en andere simpele hulpmiddelen kunt verplegen. Na het voeden vallen de dieren in slaap.

Toca Life: Stable

Een andere app van Toca is Stable, gericht op kinderen die gek zijn op paarden. Kinderen kunnen vrij spelen met de karakters en voorwerpen, zo lang ze zelf willen. De paarden poepen, wat je natuurlijk wel moet opruimen. En ze moeten ook regelmatig verzorgd worden. Kinderen kunnen hun eigen spraak opnemen om een verhaaltje te maken. Voor ouders is er de mogelijkheid om de reclames voor andere Toca-apps via de instellingen uit te zetten. Lees ook even goed de privacyvoorwaarden van deze app over het verzamelen van data.

Animal World – Animal Sounds

Animal World – Animal Sounds is bedoeld voor wat jongere kinderen. Kinderen leren in 8 verschillende omgevingen het dierenleven kennen, met grappige feitjes over elk dier. Er zit een memory-achtig spelletje in en er zijn ook activiteiten die je niet op de iPad, maar in de werkelijke wereld kunt spelen met andere gezinsleden. De app is beschikbaar in 16 talen. Ouders kunnen meerdere accounts maken zodat broertjes en zusjes ook kunnen spelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2017
Categorie Apps
Onderwerpen dieren, kinderen