Animal Crossing: Pocket Camp.

Review: Animal Crossing: Pocket Camp is een geslaagd deel in deze Nintendo-serie

Maak je eigen camping

Nintendo's nieuwste iOS-game Animal Crossing: Pocket Camp is nu te downloaden. Hoe verhoudt deze mobiele versie ten opzichte van de originele versies op de spelcomputers? Je leest het in onze review.

Animal Crossing: Pocket Camp.
Nintendo’s vierde smartphonegame is eindelijk beschikbaar. Nadat Animal Crossing al een hele tijd geleden aangekondigd werd, is de gratis game Animal Crossing: Pocket Camp (link) voor iedereen te downloaden. Pocket Camp is de speciale iOS-versie van de bekende Animal Crossing-serie. In dit nieuwe deel maak je je eigen camping en werk je aan je relatie met andere bewoners. Is dit net zo leuk als de volwaardige Animal Crossing-game?

Animal Crossing: Pocket Camp voor je eigen camping

Animal Crossing is één van de vele langlopende series van Nintendo. Maar waar je bij games als Super Mario, Zelda en Pokémon echt een doel en opdracht hebt, is dat bij Animal Crossing minder het geval. De serie is vooral rustgevend, omdat je zelf je eigen tempo kunt bepalen en kunt doen en laten wat je wil. In de oorspronkelijke Animal Crossing-games bouw je je eigen dorp en zorg je ervoor dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft. Anomal Crossing: Pocket Camp pakt het wat kleinschaliger aan, maar de opzet is hetzelfde. In plaats van een heel dorp, zorg je voor een mooie camping waar andere personages graag willen verblijven.

Je begint Animal Crossing: Pocket Camp met een introductie van K.K. Slider, de hond met de gitaar. Door middel van een aantal vragen kom je er zo achter wat voor camping er het beste bij jou past. Vervolgens is het jouw beurt om je eigen personage te maken. Je hebt de keuze uit een jongetje of meisje en bijbehorende haarstijlen, ogen en kleuren. De opties zijn redelijk beperkt, maar het zorgt er wel voor dat je karakter typisch een Animal Crossing-personage is. Daarna volgt een ietwat lange introductie voor de rest van het spel, waarin je door Isabelle aan de hand genomen wordt en de beginselen van Animal Crossing: Pocket Camp leert.

Vrienden maken en materialen verzamelen
Een belangrijk onderdeel van Animal Crossing: Pocket Camp is het maken van vrienden en verzamelen van materialen. Om spullen voor je camping te laten maken, heb je bijvoorbeeld hout, wol en andere materialen nodig. Deze spullen ontvang je door klusjes op te knappen voor andere personages in de wereld van Animal Crossing. Je moet bijvoorbeeld stukken fruit verzamelen om je eerste beetje wol te krijgen door simpelweg aan bomen te trekken. Met de wol laat je vervolgens een bank maken, om je camping op te fleuren. Hoe mooier je camping is, hoe meer hij de aandacht van andere bewoners zal trekken.

Camping in Animal Crossing: Pocket Camp.

Door opdrachten te volbrengen, stijg je bovendien in aanzien. Je band met de andere personages wordt sterker, waardoor je ze uit kunt nodigen om een bezoekje bij je camping te brengen. Als je het juiste niveau bereikt hebt en je de juiste spullen in huis hebt, kan een bewoner zijn of haar intrek nemen. Opdrachten uitvoeren door spullen te verzamelen, vriendjes te maken en zo je camping te laten groeien, is goed uitgevoerd en leuk vermaak om een paar minuutjes achter elkaar te doen.

Behalve vrienden maken met personages in de game, kun je ook andere spelers tegengekomen. In het spel verschijnen vanzelf andere spelers, waarvan je bijvoorbeeld hun camping kunt bekijken om inspiratie op te doen voor jouw eigen stekkie. Je kunt vrienden ook handmatig toevoegen door middel van een code. Je kunt de game ook koppelen aan je Facebook- of Twitter-account, zodat je op die manier vrienden kunt maken.

Vissen in Animal Crossing: Pocket Camp.

Gebieden bezoeken en uitdagingen
Om aan sommige opdrachten te voldoen, zul je langs de verschillende gebieden van Animal Crossing: Pocket Camp moeten reizen. Zo kan een bewoner bijvoorbeeld op zoek zijn naar een specifiek insect die je alleen in het bos vindt. Elk gebied heeft ook zijn eigen thema, zoals het strand. Langs de kust kun je vissen vangen met je eigen hengel of vangnet. Het zijn dan niet echt minigames, maar meer simpele kleine handelingen.

De game biedt daarnaast ook nog allerlei getimede uitdagingen. Zo krijg je bijvoorbeeld zestien uur de tijd om bijvoorbeeld zes stukken wol te verzamelen, waar je weer allerlei beloningen voor krijgt. Er zijn ook langere uitdagingen die je op je gemak kunt voltooien. De uitdagingen maken het spel leuk, omdat er altijd wel een reden is om hem even op te starten. Nintendo heeft ook beloofd dat het spel voorzien zal worden van allerlei seizoensgebonden evenementen, waardoor het spel ook voor een langere tijd leuk kan blijven.

Optionele in-app aankopen
Animal Crossing: Pocket Camp is helemaal gratis te spelen, maar bevat wel optionele in-app aankopen. Met zogenaamde Leaf Tickets kun je meubels bijvoorbeeld extra snel laten maken. Dit kost in het begin één Leaf Ticket die je ook bij het spelen af en toe cadeau krijgt. Als het je echter te langzaam gaat, dan kun je voor €1,09 twintig Leaf Tickets aanschaffen. Er zijn ook speciale pakketten waar je naast Leaf Tickets ook allerlei extra voorwerpen krijgt, maar al deze aankopen zijn dus optioneel. Ook zonder een cent uit te geven kun je van Animal Crossing: Pocket Camp genieten.

Aankopen in Animal Crossing: Pocket Camp.

Net als alle andere Nintendo-games kun je Animal Crossing: Pocket Camp koppelen aan je My Nintendo-account. Door opdrachten te voltooien, kun je je My Nintendo-punten inwisselen voor voorwerpen, zoals een petje voor je personage. Je kunt ook eenmalig gratis en voor niks vijftig Leaf Tickets bemachtigen, dus het is verstandig om je Nintendo-account eraan te koppelen. Bovendien worden op die manier ook je opgeslagen bestanden bewaard.

Een nadeel van Animal Crossing: Pocket Camp is wel dat je continu een internetverbinding moet hebben om te kunnen spelen. Bij Super Mario Run gold ook al deze limiet en bij Animal Crossing: Pocket Camp is dat niet anders. In onze speelsessie stuitten we bovendien vaak tegen foutmeldingen, maar dit kan ook te maken hebben met de vroege release en de drukte op de servers. We vinden het ook jammer dat het spel niet in het Nederlands te spelen is, waardoor het voor jongere kinderen wat minder toegankelijk is. Mocht je de game willen spelen op de iPhone X, dan is het goed om te weten dat hij voor het grotere scherm aangepast is.

Score

8.2

Animal Crossing: Pocket Camp

Animal Crossing: Pocket Camp

Gratis

Voordelen +

  • Leuke vernieuwde opzet
  • Herkenbaar Animal Crossing met bekende elementen
  • Geschikt om in korte sessies te spelen

Nadelen

  • Vereist constante internetverbinding
  • Komt wat langzaam op gang
  • Niet in het Nederlands te spelen

Conclusie Animal Crossing: Pocket Camp

Animal Crossing: Pocket Camp is een typische Animal Crossing-game die goed past binnen de rest van de serie. Het spel is ontspannend en uitermate geschikt om in korte speelsessies te spelen. De game heeft de typische Animal Crossing-uitstraling en zal veel mensen aanspreken, al kan het ietwat kinderachtige uiterlijk juist ook afschrikken. De vernieuwde opzet past perfect bij de iPhone en iPad en kan je een lange tijd bezig houden. Voor jongere spelers is het jammer dat het spel niet in het Nederlands beschikbaar is en de eis voor een constante internetverbinding en wat langere laadtijden kan soms wat onhandig zijn. Desalniettemin is Pocket Camp een tof nieuw deel in de Animal Crossing-reeks.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2017, 15:09
Categorie Games
Onderwerp nintendo
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.