shutterstock_277039532

De 10 beste complicaties voor je Apple Watch

Wil jij meer informatie zien op je Apple Watch-wijzerplaat? Bekijk dan deze 10 favoriete complicaties voor de wijzerplaat, gemaakt door externe ontwikkelaars. Zet een OV-planner, het weerbericht of andere nuttige info op je Apple Watch met deze 10 favorieten.

De beste complicaties voor je Apple Watch

Complicaties op de Apple Watch zijn een makkelijke manier om in één oogopslag informatie op te vragen. Appontwikkelaars kunnen sinds watchOS 2 ook deze vakjes op de wijzerplaat opvullen. Daardoor zijn er al behoorlijk wat interessante complicaties voor de Apple Watch verschenen. Wij zetten onze tien favorieten voor je op een rij.

Een complicatie instellen op je wijzerplaat gaat heel gemakkelijk, zeker als een app van Apple zelf is. Wil je liever een complicatie van een externe ontwikkelaar instellen, dan kost het iets meer moeite en zul je eerst de Apple Watch-app op je iPhone moeten gebruiken. In onderstaand artikel leggen we alles uit over complicaties en hoe je ze instelt.

shutterstock_277039532

Dit zijn onze favoriete complicaties:

Complicatie Carrot Weather

#1 Carrot Weather
De sarcastische weer-app Carrot Weather geeft karakter aan je Apple Watch. In een enkele zin laat de complicatie weten wat het weer is en doet dit vaak op een komische manier. Als het mistig is staat er ‘So Gloomy’ en als het volle maan is vult Carrot de onderste balk van je Apple Watch met ‘Moon moon moon moon moon’. Naast de leuke berichten is Carrot Weather ook gewoon een degelijke weer-app. Uitgebreidere info kun je inzien door op de complicatie te tikken. Wij raden aan om Carrot op gemiddelde grootte in te stellen, zodat er genoeg ruimte vrij is voor de vermakelijke opmerkingen.

Complicatie City Mapper

#2 Citymapper
Als je in de Randstad woont is Citymapper onze favoriete OV-app, en de slimme Apple Watch-ondersteuning bevestigt deze positie alleen maar meer. Door Citymapper als complicatie in te stellen kun je op ieder moment zien waar je moet zijn om naar huis of werk te gaan. Als je de navigatie gestart hebt kun je op de grotere complicatie direct zien wat de volgende stap in je route is. ‘Walk to Amsterdam Centraal’ verandert in het perron waar je moet zijn zodra je op het station arriveert.

Complicatie Dataman

#3 Dataman
Als je een beperkte databundel hebt, of gewoon in de gaten wilt houden hoe het zit met je mobiele dataverbruik, dan is Dataman een handige app om een plekje op je wijzerplaat te geven. Met een gekleurd cirkeltje zie je in een oogopslag of je nog rustig een video kunt kijken op 4G, of dat je op moet passen als er een geel uitroeptekentje verschijnt. Door op de complicatie te tikken opent de volledige app, zodat je meer te weten komt over je dataverbruik en de huidige status ervan.

Complicatie Activiteiten

#4 Activiteit
Apple’s eigen Activiteit-app heeft bij ons een vaste plek gekregen op zo’n beetje iedere wijzerplaat. De drie gekleurde cirkeltjes laten snel zien hoe je ervoor staat om je dagelijkse bewegingsdoelen te halen. Dankzij de complicatie openen we de Activiteit-app zelf haast nooit meer, omdat de drie kleine cirkeltjes zo’n beetje alle belangrijke informatie laten zien.

Complicatie Lifesum

#6 Lifesum
Lifesum is een populaire app die jou helpt om wat gezonder te leven, of in ieder geval wat bewuster met je voeding om te gaan. Aan de hand van notificaties krijg je tips, en daar is de Apple Watch natuurlijk perfect voor geschikt. Door Lifesum een plekje te geven op je Watchface ben je altijd op de hoogte van je dagelijkse eetschema. Een blok met je energiestatus laat zien hoe je ervoor staat, en door daarop te klikken kun je meer informatie opvragen.

Complicatie Star Walk

#6 Star Walk 2
Sterrenkijk-app Star Walk 2 is ook aanwezig op de Apple Watch, en geeft je extra informatie over de zichtbaarheid van planeten en sterren. In de complicatie krijg je een handige zichtbaarheidsscore, zodat je weet of vandaag een goede of juist een hele ongelukkige dag is om sterren te gaan kijken. De complicatie is dan ook vooral bedoeld voor mensen die regelmatig naar de hemel turen en er ook het een en ander vanaf weten.

#7 Microsoft Translator
Translate De vertaal-app van Microsoft is vooral handig voor op de Apple Watch, en ook de complicatie van deze app draagt hier aan bij. Zo krijg je aan de hand van het tijdstip en je locatie nuttige zinnen te zien op je wijzerplaat. Loop je in Spanje in de avond, dan zal er staan hoe je in het Spaans goedenavond zegt. Leuk om snel een nieuw zinnetje te leren, en wie weet komt het ook nog van pas.

#8 Cord
Cord Als het versturen van chatberichten jou niet snel genoeg kan gaan, dan is Cord een app om te overwegen. Deze simpele (en daardoor snelle) chat-applicatie draait volledig om het zo vluchtig mogelijk versturen van een gesproken berichtje. Door de complicatie op je wijzerplaat te zetten. Zodra je een keer ingelogd bent op je iPhone kun je het Cord-icoontje gebruiken om direct een bericht te versturen. Handig als je bijvoorbeeld onderweg bent en even wilt laten weten dat je iets later bent.

#9 Bring!
Bring Boodschappenlijstjes maken op een velletje papier is natuurlijk wel een beetje prehistorisch, zeker als je zo’n mooie smartwatch om je pols hebt zitten. Met de complicatie van Bring zie je snel hoeveel producten er nog op je lijstje staan, en vink je ze daarna snel af door het icoontje aan te tikken. Op de iPhone maak je de lijstjes aan, die vervolgens op je Apple Watch verschijnen.

#10 Watch Keypad
Watch-Keypad Deze uit Nederland afkomstige app voegt een handige functie toe aan je Apple Watch. Door een simpel numeriek toetsenbord op je scherm te zetten kun je namelijk ieder telefoonnummer intoetsen en bellen. Als je hier vaak gebruik van maakt, kun je deze app razendsnel oproepen door hem op je wijzerplaat als complicatie weg te zetten. Een korte weg dus, die vooral van pas komt voor mensen die regelmatig telefoongesprekken voeren en hun iPhone niet altijd bij de hand hebben.

Dit zijn nog enkele andere apps die een complicatie bieden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2018
Categorie Apps
Onderwerpen apple watch, complicaties
Device Apple Watch
Software watchOS