‘Facebook werkt aan Apple TV-app voor bekijken van video’s’

Facebook werkt volgens bronnen aan een app voor de Apple TV. Via de app zou je allerlei videocontent kunnen bekijken, waaronder originele tv-shows en sportuitzendingen.

Facebook zou volgens bronnen van The Wall Street Journal werken aan een app voor settopboxen zoals de Apple TV. In de app zou allerlei videocontent centraal staan, maar moet voor Facebook ook een nieuwe inkomstenbron zijn dankzij videoreclames. Facebook zou ook met allerlei mediabedrijven in gesprek zijn om kwaliteitstelevisie via de app aan te bieden.

Facebook-reactions

Apple TV-app van Facebook

Video’s worden steeds belangrijker voor Facebook, maar ook voor dochterbedrijf Instagram. Bij beide diensten is het nu mogelijk om te livestreamen en mogelijk zou dit ook te bekijken zijn via de nieuwe televisie-app. De app zou echter ook een plek zijn voor allerlei zogenaamde premiumcontent. Hierbij moet je denken aan tv-achtige content tot een maximum van tien minuten, zo zeggen de bronnen. Het zou dan gaan om gescripte tv-shows, maar ook sport en entertainment dat speciaal gemaakt wordt voor Facebook. De video’s zouden onderbroken worden door reclames van ongeveer dertig seconden, wat moet zorgen voor nieuwe inkomsten voor Facebook.

De focus op video bij Facebook is de laatste maanden ook duidelijk zichtbaar. Behalve de livestreamfunctie, kun je sinds oktober ook video’s vanuit de Facebook-app eenvoudig via AirPlay afspelen op de Apple TV. Ook zijn ze bezig met het testen van Facebook Stories, een vergelijkbare functie met Snapchat Stories waarin je je verhaal kwijt kan met foto’s en video’s.

Bekijk ook

Facebook Stories verdwijnen na 24 uur, net als bij Snapchat

Facebook Stories is een nieuwe functie in de Facebook-app, waarbij je een verhaal maakt met foto's en video's die na 24 uur verdwijnen.

Facebook is niet het enige sociale netwerk dat de focus legt op video. Twitter heeft bijvoorbeeld ook een app voor de Apple TV uitgebracht. Via deze app kijk je live naar sportwedstrijden, maar ook allerlei video’s van Bloomberg News. Ook belangrijke nieuwsgebeurtenissen zijn zo live te bekijken, zoals recentelijk de inauguratie van de Amerikaanse president Donald Trump.

Bekijk ook

Twitter voor de Apple TV is er vooral voor sport en nieuws

Twitter introduceert vandaag een app voor onder andere de Apple TV. Met deze app kun je livestreams bekijken van honkbal-, basketbal- en American Football-wedstrijden.

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 februari 2017 om 10:04
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.