twitter-video-autoplay

Twitter voor de Apple TV is er vooral voor sport en nieuws

Twitter introduceert vandaag een app voor onder andere de Apple TV. Met deze app kun je livestreams bekijken van honkbal-, basketbal- en American Football-wedstrijden.

Twitter introduceert vandaag een eigen app voor de Apple TV. De app is niet bedoeld om daarmee op het grote scherm naar je eigen tijdlijn te kijken, maar heeft hiervoor deals gesloten met allerlei (Amerikaanse) partijen. Het gaat voornamelijk om livestreams van sportwedstrijden en andere videocontent van media-organisaties. Je hebt geen Twitter-account nodig om de app te kunnen gebruiken.

Twitter-sport

Twitter voor de Apple TV met NFL, MLB en meer

De Twitter-app voor de Apple TV bevat, net als de nieuwe apps voor Fire TV en Xbox One, brengt sportwedstrijden en nieuwsprogramma’s naar je televisie. Twitter heeft hiervoor deals gesloten met de NFL en MLB voor respectievelijk American Football- en honkbalwedstrijden. Deze zijn daardoor gratis te bekijken, net als basketbalwedstrijden van de NBA. Ook media-organisaties als Bloomberg News vind je straks terug in deze Apple TV-app.

Twitter naar de Apple TV.

Op de Apple TV is het bovendien mogelijk om livestreams te bekijken aan de ene kant van het scherm, terwijl aan de andere kant “tweeted video clips” te zien zijn. Qua livestreams gaat het dan volgens Twitter om “live premium video”, maar om welke content dit precies gaat is niet echt duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat je naast het kijken van de livestreams een Twitter-tijdlijn kunt bekijken met allerlei relevante tweets. Ook het bekijken van Vines en Periscope-uitzendingen moet mogelijk zijn.

Vines in Twitter voor de Apple TV.

De Twitter-app voor de Apple TV is vandaag wereldwijd beschikbaar gekomen. Je vindt de app het beste door in de Apple TV App Store naar de pagina van Periscope te gaan en daar Meer van deze ontwikkelaar te bekijken. De Periscope-app voor de Apple TV is al enige tijd beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2016, 15:33
Categorie Apps
Onderwerpen apple tv, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.