Facebook Stories

Facebook Stories verdwijnen na 24 uur, net als bij Snapchat

Facebook Stories is een nieuwe functie in de Facebook-app, waarbij je een verhaal maakt met foto's en video's die na 24 uur verdwijnen.

Misschien moest je even tweemaal met je ogen knipperen toen je onderstaande afbeelding zag. Is het een grap? Nee, het is de nieuwe functie Facebook Stories, die als twee druppels water lijkt op Snapchat Instagram Stories. De nieuwe functie heet heel toepasselijk Facebook Stories en toont dezelfde interface met ronde foto’s om aan te geven dat er verhalen klaarstaan van je vrienden. De foto’s en video’s verdwijnen automatisch na 24 uur.

Facebook Stories

Facebook Stories: het bekende recept

Daarmee is Facebook Stories exact gelijk aan de functie Snapchat Stories, die ze eerder al naäapten met Instagram Stories. De functie wordt momenteel getest in Ierland, maar het zal de komende maanden ook in andere landen worden uitgerold. Je stelt een compilatie van foto’s en video’s samen die een samenvatting geven van jouw dag. De Facebook Stories verschijnen bovenaan in de Facebook-app, vergelijkbaar met de plek waar je Instagram Stories vindt. Alles werkt verder exact hetzelfde. Je maakt een foto of video, voegt een filter of wat stickers toe en vrienden kunnen vervolgens achteroverleunend kijken wat jij zoal op een dag hebt meegemaakt. De Stories verschijnen niet in de nieuwsfeed of op je persoonlijke tijdlijn. Als je iets leuks ziet kun je daarop reageren met een direct message.

De functie past goed bij de nieuwe focus die Facebook ceo Mark Zuckerberg vorig jaar verkondigde. Daarbij zei hij dat er meer nadruk moet liggen op foto’s en video’s en minder op tekst. Bij Facebook Stories zijn alle functies beschikbaar, zoals Snapchat-achtige selfiefilters en geofilters. Bij Facebook’s dochterbedrijf Instagram is dat nabootsen succesvol geweest: al 150 miljoen mensen gebruiken dagelijks Instagram Stories, net zoveel als er gebruikers van Snapchat zijn. In Instagram Stories zijn ook advertenties te zien van merken als Airbnb, Nike, Netflix en ASOS. Mogelijk komen die ook naar Facebook Stories.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 januari 2017, 18:31
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, snapchat, stories

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deel. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, Alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.