Facebook AirPlay

Facebook laat je video’s streamen naar Apple TV en Chromecast

Facebook laat je video's nu via AirPlay afspelen op je Apple TV. Het werkt ook met Chromecast en Google Cast, terwijl je ondertussen doorleest in je Facebook-berichten.

Facebook laat je voortaan vanuit de iPhone- en iPad-app video’s streamen naar de Google Chromecast-dongle, de Apple TV en elk ander AirPlay-apparaat. Dit werkt met elke video die je op Facebook vindt. Je zou misschien denken dat deze mogelijkheid al bestond, maar toch is het anders omdat je nu tijdens het kijken naar de video’s ondertussen iets anders kunt doen. Bijvoorbeeld door je Facebook-nieuwsfeed bladeren.

Facebook AirPlay

Facebook-video’s op je Apple TV

Zie je een leuke video op Facebook, dan kun je op het nieuwe tv-icoontje rechtsboven drukken om te zorgen dat het wordt afgespeeld via je tv-scherm. Het werkt ook op de desktop, waar je eveneens kunt doorlezen in je Facebook-berichten of op zoek gaan naar de volgende video, terwijl ondertussen de video op tv afspeelt.

facebook-airplay-knop

Het werkt trouwens ook met Facebook Live en juist daarbij is het handig. Je hoeft namelijk niet de hele tijd schermvullend de livestream op je iPhone in beeld te hebben. Ook zie je de realtime reacties op de video op het tv-scherm en kun je meedoen aan het gesprek op je iPhone of iPad.

Het gaat om een gefaseerde uitrol, dus het kan best zijn dat jij de functie nog niet kunt vinden in versie 67.0, die momenteel in de App Store staat. Android-gebruikers krijgen op termijn ook de mogelijkheid om op dezelfde manier video’s te streamen naar de Chromecast en Google Cast.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 oktober 2016, 7:30
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.