‘Apple gaat in 2013 meerdere Apple Stores in Nederland openen, waaronder Haarlem’

Apple gaat in 2013 meerdere Apple Stores openen in Nederland, zo meldt een tipgever aan NU.nl. Naast Amsterdam en Den Haag zou ook Haarlem op de rol staan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

haarlem stadhuisApple gaat in 2013 meerdere Apple Stores in Nederland openen. Dat zegt een bron van NU.nl. Eén van de eerste locaties is Haarlem, waarvoor ook al vacatures op de website van Apple zijn verschenen. iPhoneclub ontdekte eerder dat er een Apple Store in Den Haag komt, waarvoor de contracten al zijn getekend. Nieuwe informatie wekt de indruk dat medewerkers van de Apple Store aan het Leidseplein in Amsterdam worden ingeschakeld om personeel voor nieuwe Apple Stores op te leiden.


Na Amsterdam volgen Den Haag en Haarlem, waardoor Nederland een “volwaardige markt” wordt voor Apple, zo meldt de tipgever. De Apple Store in Haarlem zou al op korte termijn open gaan. De vacatures ervoor waren sinds vrijdag op een interne pagina van Apple te zien, maar zijn nu door iedereen te bekijken op de algemene vacaturepagina’s. Een andere wijziging is dat de Nederlandse Apple Store(s) niet meer vanuit Groot-Brittannië worden aangestuurd, maar in 2013 een eigen directie krijgen vanuit Nederland.

Toch lijkt een Apple Store in Haarlem geen logische stap. De stad bevindt zich vlakbij Amsterdam (waar al een Apple Store is) en is geen belangrijke winkelstad of studentenstad. Eén suggestie is dat het niet om de stad Haarlem gaat, maar om de nabijgelegen luchthaven Schiphol, waar Apple een winkel op Schiphol Plaza zou kunnen openen. Dat zou een ongebruikelijke stap voor Apple zijn. Apple Stores in Europese landen bevinden zich vrijwel altijd in grote steden (zoals Londen en Parijs) en in winkelcentra (zoals Oberhausen).

iPhoneclub kreeg de afgelopen weken tips voor mogelijke nieuwe Apple Stores in Zwolle en Utrecht, maar die informatie konden we onvoldoende onderbouwen met extra bronnen om erover te kunnen publiceren. Op de Apple-website zijn ook vacatures voor de locatie Venray te vinden, maar die wijzen vrijwel zeker niet op een locatie voor een nieuwe Apple Store. Apple heeft al langere tijd een distributiecentrum in Venray.

Woon je in Haarlem? We zijn benieuwd of iPhoneclub-lezers al interessante locaties voor deze nieuwe Apple Store hebben gespot. Stuur ze naar redactie (at) iculture.nl en we publiceren ze in dit artikel!

Update: Thijs stuurde onderstaande foto’s van twee locaties in Haarlem die momenteel worden verbouwd (dat wil uiteraard niet zeggen dat het hier om locaties gaat waar Apple interesse in zou hebben getoond). De eerste foto is van de voormalige jeanszaak Forecast in de Grote Houtstraat, die momenteel wordt verbouwd.

haarlem-hebbedingen

Een andere locatie in de Grote Houtstraat die Thijs toestuurde is een voormalig pand van Cosmo Kappers en Free Record Shop. Die is wat groter en daarom ook wat geloofwaardiger.

haarlem-cosmo

haarlem cosmo 2

Foto Grote Markt Haarlem: Bogdan Migulski (CC)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de eigen winkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores en België één, maar wereldwijd gaat het om honderden locaties. Ook heeft Apple de online Apple Store. Waar vind je de officiële Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store
98 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.