Statuslampje op je Apple TV.

Deze signalen geeft het statuslampje van de Apple TV

Het statuslampje geeft de Apple TV informatie of alles naar behoren werkt. In deze tip lees je wat het knipperen of oplichten van het Apple TV lampje voor betekenis heeft.

Statuslampje Apple TV

De Apple TV bedien je met de de meegeleverde afstandsbediening. Als je wilt kun je ook de Apple TV Remote-app op de iPhone of iPad gebruiken. Werkt er iets niet goed? Let dan eens op het statuslampje op de Apple TV zelf. Die geeft signalen, die handig zijn om het zwarte kastje goed werkend te krijgen. In dit artikel ontdek je wat een opgelicht of knipperend Apple TV lampje je te vertellen heeft.


Er brandt geen lampje op mijn Apple TV

Als er geen lampje aan de voorkant van je Apple TV brandt, dan betekent dat dat de Apple TV in de stand-by stand staat of helemaal is uitgeschakeld. Check de stroomkabel achterin de Apple TV als het lampje helemaal niet meer brandt, ook niet als je op een knop op de afstandsbediening drukt.

Het Apple TV lampje knippert langzaam

Als het lampje op je Apple TV langzaam knippert, betekent dat dat de Apple TV aan het opstarten is. Ook na het installeren van een software-update kan het lampje gaan knipperen. Dit is normaal en stopt automatisch. De Apple TV is aan het opstarten. Het statuslampje blijft langzaam knipperen totdat de Apple TV helemaal klaar is voor gebruik.

Het Apple TV lampje brandt

Dit is normaal. Hiermee geeft het statuslampje aan dat de Apple TV aan staat en alles naar behoren werkt.

Apple TV lampje knippert één keer

Als je drukt op een knop van de afstandsbediening, dan knippert het statuslampje normaliter één keer. Als dit niet het geval is moet je waarschijnlijk de batterijen opladen of is de afstandsbediening misschien niet (goed) gekoppeld met de Apple TV. Het lampje knippert ook één keer als je op een knop in de Apple TV Remote-app drukt.

Apple TV lampje knippert drie keer

Het signaal van de afstandsbediening kan niet worden uitgevoerd. Dit gebeurt alleen bij andere afstandsbedieningen die je hebt toegevoegd aan je Apple TV. Extra afstandsbedieningen kun je toevoegen via Instellingen > Afstandsbedieningen en apparaten op de Apple TV.

Apple TV lampje knippert snel

Je ziet alleen een snel knipperend lampje wanneer er zich problemen voordoen met de Apple TV. In dit geval is het een slim idee om het apparaat te herstarten. Als dit niet helpt, kun je het beste de Apple TV herstellen naar de fabrieksinstellingen. Deze optie vind je bij Instellingen > Systeem > Herstel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2018
Categorie Apple TV
Onderwerp apple tv
Device Apple TV
Software tvOS

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021.

Apple TV