iCentre overweegt vertrek uit Haarlem wegens komst Apple Store

iCentre overweegt op zijn winkel in Haarlem te verhuizen naar een randgemeente, in verband met de komst van de Apple Store.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iCentre HaarlemApple Premium Reseller iCentre overweegt om zich terug te trekken uit Haarlem, omdat Apple daar naar alle waarschijnlijkheid een officiële Apple Store wil openen. Dit blijkt uit interne communicatie van iCentre in handen van iPhoneclub. iCentre zou zich gaan vestigen in een gemeente in de buurt van Haarlem.


iCentre zegt al langer op zoek te zijn naar een nieuwe locatie voor de winkel in Haarlem. Het huurcontract voor het huidige filiaal zou op 31 december 2013 verlopen. Ondertussen vindt er ook een verbouwing plaats van het winkelcentrum waar de iCentre zich in bevindt. Het zou volgens iCentre echter niet mogelijk zijn om na de verbouwing weer naar de locatie terug te keren. Een nieuwe locatie binnen Haarlem werd daarom voor de winkel gezocht, maar door de Apple Store-geruchten wordt er nu gekeken naar een pand buiten de stad. Een iCentre-winkel in Bussum zou hebben aangetoond dat een filiaal op een minder centrale locatie goed kan werken.

Raymond Cohen, algemeen directeur van iCentre, stelt het volgende in de documentatie:

[M]et de komst van een Apple Retail Store, later dit jaar, onderzoeken we na het succes van Bussum (APR in een kleine stad) wel randgemeentes in aanmerking komen voor een re-locatie van onze “Haarlem winkel”.

Apple heeft de Apple Store in Haarlem nog niet officieel aangekondigd. Tipgevers zouden echter hebben verteld over de nieuwe winkelplannen. De geruchten werden versterkt door een reeks nieuwe vacatures van Apple. Er wordt gezocht naar winkelpersoneel dat in Haarlem kan werken.

De eerste Apple Store in Nederland ging afgelopen jaar in Amsterdam open. Het is ook zeer waarschijnlijk dat in Den Haag binnenkort een Apple Store zijn deuren zal openen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de eigen winkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores en België één, maar wereldwijd gaat het om honderden locaties. Ook heeft Apple de online Apple Store. Waar vind je de officiële Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store
18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.