Apple Store Haarlem

Inbraak bij Apple Store Haarlem: twee tafels leeggehaald

Bij een inbraak in de Apple Store in Haarlem zijn vannacht de producten van twee tafels meegenomen. Een deel van de buit werd teruggevonden, verderop in de straat. Onduidelijk is nog hoeveel schade er is.

Inbraak bij Apple Haarlem

Vannacht rond 2:40 uur drong een onbekend aantal daders de winkel binnen via de glazen voordeur. De politie was snel ter plaatse, maar trof geen daders meer aan. Wel werd verderop in de winkelstraat een boodschappenkarretje met een deel van de buit teruggevonden. De politie heeft deze producten veilig gesteld. Of de dieven veel aan de gestolen waar zullen hebben, is nog maar de vraag, aangezien het om speciaal geprepareerde producten gaat die op afstand worden beheerd.


De winkel in de Grote Houtstraat was eerder ook al doelwit van een kraak. Vlak nadat de Apple Store in 2013 werd geopend werd een ramkraak gepleegd met een busje. Destijds werden omwonenden om 5:00 uur ’s ochtends opgeschrikt door een knal. De daders waren met een auto door de pui gereden en zijn vermoedelijk op twee scooters gevlucht. Volgens de politie werden er enkele iPads buitgemaakt.

Het is onbekend of er verder nog iets is buitgemaakt. Een woordvoerder van de politie kan niet bevestigen dat er spullen gestolen zijn; daarvoor moet eerst aangifte gedaan worden. Wie de inbrekers zijn, weet de politie ook niet. Er is in ieder geval nog niemand voor de inbraak aangehouden.

Apple Haarlem inbraak
Deze foto is van gisteren overdag, waarbij te zien is dat de iPhones bij de deur staan opgesteld (via @didenkoann)

Foto’s bij Haarlems Dagblad wekken de indruk dat de inbrekers het op de iPhones hadden gemunt: de leeggeroofde tafels laten de nieuwe displays zien, waarop de iPhone 11-modellen steeds in een serie van drie naast elkaar zijn opgesteld. In een Instagram Story van gisteren is ook te zien dat de iPhones bij de voordeur stonden uitgestald.

Bekijk ook

Apple Store Haarlem doelwit van ramkraak, enkele iPads buitgemaakt

De Apple Store aan de Grote Houtstraat in Haarlem is afgelopen nacht doelwit geworden van een ramkraak. Onduidelijk is of en wat er is buitgemaakt.

Tipgever: Filip, bedankt! 😉

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.