Opening Apple Store Haarlem: iCulture is erbij!

Apple Store Haarlem is op 7 december 2013 officieel geopend. Kijk hier naar foto's, video's en een live-verslag van de gebeurtenissen.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

apple-store-haarlem-breed
Zaterdag 7 december om 9:00 uur is het zover. Dan gaat de Apple Store Haarlem voor het eerst open voor het publiek. Natuurlijk is iCulture erbij. Kijk hier naar foto’s en video’s, gemaakt door iCulture-redacteur Bas Vroegop, en lees een live-verslag van de gebeurtenissen. We houden je de hele ochtend op de hoogte.

In onderstaand filmpje kun je de opening meebeleven:

Live-verslag Apple Store Haarlem

Tot lange wachtrijen leidde het vroeg in de ochtend nog niet: om zes uur ‘s ochtends stonden er 8 mensen in de rij, liet iCulture-lezer @rhvld ons weten. De 12-jarige Floris uit Zeist was de eerste wachtende in de rij. Hij stond er al om 5:15 uur en is fan van iCulture, vertelde hij aan redacteur Bas.

Rond half acht stonden er inmiddels 25 tot 30 mensen:

Daarna groeide het aantal snel, met rond 8:00 uur al een stuk of 100.

apple-store-haarlem-3-breed

apple-store-haarlem-1

Floris staat op de foto hieronder, in het midden met de blauwgroene muts.

apple-store-haarlem-2

En nog een close-up van Floris met zijn vader. Rechts staat de nummer 2 in de rij.

apple-store-haarlem-100

Apple-medewerker probeert iPhones in te stellen door naar het spiegelbeeld op het raam te kijken:

apple-store-haarlem-4

Verderop staan extra dranghekken klaar, maar die zijn nog niet nodig:

apple-store-haarlem-6

apple-store-haarlem-5

Inmiddels is het 8:15 uur en is iCulture-redacteur Bas bezig met een rondleiding door de winkel. Volgens een medewerker zitten de workshops al vol, maar omdat we dit niet als een interview mogen opvatten (waarschuwde Apple) hebben we de retailwebsite van Apple even gecheckt: de workshops ‘Leer je iPhone kennen’, ‘Leer je iPad kennen’ en ‘Leer je Mac kennen’ zitten inderdaad vol. Wel kun je vanmiddag nog inschrijven voor een workshop ‘Speelgoed en games met iOS’.

Hieronder vind je enkele foto’s van het interieur:

apple-store-haarlem-22

apple-store-haarlem-50
Klik voor grotere versie.

apple-store-haarlem-51
Klik voor grotere versie.

[flickr]set:72157638431736085[/flickr]

Om half 9 stond het tweede dranghek ook vol:

apple-store-haarlem-42

En vlak voor 9:00 uur moest er nog een derde dranghek worden ingeschakeld. En ja, er staat echt een vrouw met kinderwagen in de rij:

apple-store-haarlem-40

En… de winkel is open! Om 9:00 uur openden de deuren van Apple Store Haarlem.

En hierom was het iedereen te doen: een van de 1000 gratis t-shirts met opdruk ‘Haarlem’. Op de achterkant staat ‘Designed by Apple in California’. Minder apart dan het oranje shirt dat bij de opening in Amsterdam werd weggegeven, maar wel eentje die in de verzamelaarscollectie thuishoort. Hieronder de ‘buit’ van iCulture-designer Bas van der Ploeg:

Apple Store Haarlem Bas vd Ploeg

Wat eraan voorafging

Op Twitter doken gisteren steeds meer foto’s op van de Apple Store in Haarlem. De houten afzetting was weggehaald en het was mogelijk om zonder gluren door gaten en kieren een blik op de nieuwe winkel te werpen. De Apple Store in Haarlem is de tweede officiële winkel van Apple op Nederlands grondgebied. De Haarlemse Apple Store is net als het Amsterdamse pand in de Randstad gevestigd, zoals bij de Apple Store in Den Haag ook het geval zal zijn. Apple lijkt zich in eerste instantie op de Randstad te richten. Wat de redenen daarvoor zijn is niet officieel meegedeeld, maar een overplaatsing van personeel vanuit de Amsterdamse Apple Store maakt duidelijk dat Apple kiest voor het inzetten van ervaren personeel. Ook heeft de Randstad een hogere bevolkingsdichtheid en (afgaande op de bezoekerscijfers van iCulture) relatief meer Apple/iPhone-gebruikers dan in de provincies buiten de Randstad.

Eerder verschenen over Apple Store Haarlem

Foto openingsbeeld: Boudewijn Verver

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2019, 14:21
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, apple store haarlem, haarlem

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.