iPhone-gebruiker

Sneller zoeken in Safari op iPhone en iPad doe je zo

Met de nieuwe blauwe pijltjes

In iOS 12.2 heeft Apple een nieuwe, handige functie toegevoegd aan Safari. Je kunt nu in Safari met blauwe pijltjes sneller zoeken op Google of een andere zoekmachine door je zoekopdracht te laten aanvullen.

Bij het zoeken via een zoekmachine in Safari op de iPhone en iPad geeft de browser automatisch zoeksuggesties op basis van wat je intypt. Soms zijn deze zoeksuggesties niet helemaal wat je zoekt, maar met de blauwe pijltjes in Safari kun je deze zoeksuggesties gebruiken en aanvullen. In deze tip lees je hoe je sneller kan zoeken in Safari op de iPhone en iPad.

Sneller zoeken met de Safari blauwe pijltjes

Het is je misschien al opgevallen als je je iPhone of iPad naar iOS 12.2 hebt geüpdatet; de blauwe pijltjes naast zoeksuggesties. Vraag je je af waar die voor zijn? De blauwe pijltjes zijn bedoeld om je zoekopdracht uit te breiden, zonder dat je direct naar Google gaat. Voorheen moest je alles zelf typen wat je wilde opzoeken, maar Safari kan dat nu voor je aanvullen.

Je gebruikt deze functie als volgt:

  1. Stel je wil een afspraak maken bij de Apple Store in Amsterdam. Je typt in Safari “apple” in.
  2. Er verschijnt een suggestie voor “apple store amsterdam”. Tik nu op het blauwe pijltje.
  3. De zoeksuggestie wordt ingevuld, zonder meteen de zoekopdracht uit te voeren.
  4. Je kan de zoekopdracht nu zelf aanvullen of een opeenvolgende suggestie aantikken.

Snel zoeken in Safari

Op deze manier kun je een stuk sneller zoeken. Je hoeft zelf minder te typen, want alleen het typen van “apple” is voldoende. Door te tikken op de blauwe pijltjes, vul je je zoekopdracht supersnel aan. Je kan zo vaak op de blauwe pijltjes tikken als je wil. Het scheelt ook frustratie als je niet goed weet wat je moet opzoeken.

Deze blauwe pijltjes zijn altijd beschikbaar, ongeacht welke zoekmachine je gebruikt. In onze tip lees je hoe je de standaard zoekmachine op de iPhone aanpast.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2019
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen safari, zoekmachine
Software iOS 12