Apple Watch zaklamp gebruiken.

Zo gebruik je de zaklamp op de Apple Watch

Je kunt je Apple Watch als handige zaklamp gebruiken, zodat je bijvoorbeeld spullen in het donker kunt terugvinden. De zaklamp heeft drie standen en wij leggen je uit hoe je hem gebruikt.

In het Apple Watch Bedieningspaneel vind je een knop waarmee je snel een zaklampje kunt inschakelen. Je gebruikt dan het scherm van je Apple Watch als verlichting in het donker. Er zijn drie verschillende opties: wit licht, knipperend wit licht en rood licht.

Apple Watch zaklamp gebruiken

Ondanks dat de Apple Watch geen camera en ook geen flitser heeft, kun je hem wel gebruiken als handig zaklampje. De Apple Watch gebruikt daarvoor het scherm, op de allerhoogste helderheid. Dit komt bijvoorbeeld van pas als je in ’s avonds in het donker nog wat zoekt in huis en je anderen niet wil wakker maken of als je ’s avonds laat thuiskomt en het slot van de deur niet kan vinden. Zo schakel je de zaklamp in:

  1. Activeer het scherm en veeg op de wijzerplaat van beneden naar boven om het Bedieningspaneel te openen. Bij het gebruik van een app hou je je vinger eventjes onderaan het scherm en veeg je omhoog.
  2. Tik in het Bedieningspaneel op het zaklamp-icoontje.

Apple Watch zaklamp openen.

  1. Allereerst wordt het witte licht getoond. Tik hierop of wacht even zodat de helderheid maximaal wordt gezet.
  2. Veeg naar links om te wisselen naar het knipperende of rode licht.
  3. Druk op de Digital Crown om de zaklamp weer af te sluiten. Je kan ook naar beneden vegen om terug te keren naar de wijzerplaat.

Apple Watch zaklamp: rood licht en afsluiten.

Apple Watch-zaklamp via Siri

Een andere snelle manier om de zaklamp van het horloge in te schakelen, is via Siri. Het enige wat je hoeft te zeggen tegen Siri is “Zet de zaklamp aan”. Je hoeft alleen maar je pols op te tillen en te beginnen met praten. Je kan ook de Digital Crown ingedrukt houden om Siri te laten verschijnen.

Alternatief voor iPhone-zaklamp
De zaklamp op de Apple Watch komt van pas als je ’s avonds een rondje gaat hardlopen, maar ook als je iPhone even buiten bereik is. Behalve op de Apple Watch kun je ook je iPhone als zaklamp gebruiken. Meer daarover lees je in onze aparte tip.

Bekijk ook

iPhone als zaklamp gebruiken: zo doe je dat

Je kunt van de iPhone een zaklamp of zaklantaarn maken. Daarvoor gebruik je het flitslampje van de camera of een fel verlicht scherm. In deze tip lees je hoe je je iPhone zaklamp inschakelt en gebruikt.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch