Slide Over op de iPad met iCulture-app.

Slide Over op de iPad: zo werkt het

Slide Over is een handige multitaskingfunctie voor verschillende iPad-modellen. Wat is Slide Over precies en hoe gebruik je het? In dit artikel lees je er alles over.

Wat is Slide Over?

Op de iPad kun je gebruikmaken van meerdere multitasking functies, speciaal voor de iPad. Eén daarvan is Slide Over, een functie waarbij je een app over een andere app kunt leggen. Zo kun je de ene app gebruiken, terwijl je de andere nog steeds ziet. In dit artikel lees je alles over Slide Over en hoe je dit gebruikt.

Geschikte iPads met Slide Over

Slide Over werkt op een breed scala aan iPad-modellen. Heb je één van de volgende iPads, dan kun je gebruikmaken van Slide Over:

Voor Slide Over heb je bovendien minimaal iOS 9 nodig.

Wat is Slide Over?

Slide Over is een eenvoudige manier van multitasking op de iPad. Dankzij deze functie schuif je een smalle kolom van de ene app over een andere app heen.

De functie is vooral handig als je bijvoorbeeld snel even een bericht wil sturen in de Berichten-app, terwijl je een website aan het bekijken bent in Safari. Ook apps van derden kunnen ondersteuning inbouwen voor Slide Over. Dankzij Slide Over hoef je niet tussen apps te wisselen, maar schuif je een app voor korte tijd over de huidige app.

Slide Over op de iPad met iCulture-app.

Bij het gebruik van Slide Over kun je zowel de onderliggende app als de Slide Over-app gebruiken. Beide apps blijven actief, dus je hoeft niet te kiezen voor de ene of de andere.

Varianten hierop zijn picture in picture en Spit View. In het eerste geval staan de apps over elkaar heen, in het tweede geval staan ze naast elkaar.

Hoe gebruik ik Slide Over?

Slide Over is heel eenvoudig te gebruiken:

  1. Start een willekeurige app op je iPad en veeg vanaf de onderkant omhoog om het iPad-Dock te openen.
  2. Sleep een app vanuit de Dock naar boven, waarna hij vervolgens in een smallere kolom weergegeven wordt.
  3. Laat de app dan los en hij wordt in Slide Over-weergave bovenop de hoofdapp geplaatst.

Je kunt een Slide Over-app ook openen vanaf het beginscherm. Hou je vinger kort op een appicoon, veeg deze een stukje opzij en tik vervolgens met je andere vinger op een app. De app die je aangetikt hebt, wordt vervolgens geopend, terwijl je de andere app via Slide Over ervoor kunt zetten.

Slide Over op de iPad vanuit de Dock.

Een app die in Slide Over-weergave geplaatst is, kun je eenvoudig verplaatsen. Hou je vinger op het streepje bovenin de Slide Over-weergave en sleep deze over het scherm om de app bijvoorbeeld helemaal links te plaatsen.

Je kunt een Slide Over-app ook tijdelijk uit het beeld verplaatsen door deze helemaal naar rechts te slepen. Veeg vervolgens vanaf de rechter schermrand naar links om hem weer in beeld te krijgen.

Om een app in Slide Over-stand te kunnen gebruiken, moet deze ondersteuning zijn voor deze functie. Er zijn inmiddels veel apps die ervoor zijn aangepast. Het voordeel van Slide Over is dat het ook werkt in combinatie met apps die niet bijgewerkt zijn voor Slide Over. Dat wil zeggen dat je een Slide Over-app kunt schuiven over een niet-Slide Over-app.

Slide Over op de iPad met Bestanden.

Slide Over uitschakelen

Wil je Slide Over niet gebruiken, dan kun je het ook uitschakelen. Dit doe je als volgt:

  1. Open de Instellingen.
  2. Ga naar Algemeen > Multitasking en Dock.
  3. Zet de schakelaar bij Sta meerdere apps toe uit.

Door deze schakelaar uit te zetten, kun je niet meer twee apps tegelijk gebruiken.

Meer weten over iPad multitasking? We hebben een uitgebreide uitleg over multitasking op de iPad!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2018
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen ipad, multitasking
Software iOS 10, iOS 11, iOS 9