Vellum op de iPhone.

Vellum biedt prachtige geblurde achtergronden voor je iPhone

Vellum is een nieuwe app waarmee je mooie achtergronden kunt kiezen en kunt voorzien van een aan te passen blur-effect. De app zit vol met allerlei achtergronden in allerlei categorieën.

Vellum op de iPhone.
Het aanbod van standaard achtergronden op je iPhone is wat karig. Apple biedt slechts achttien standaard achtergronden, plus nog een aantal dynamische bewegende plaatjes en achtergronden die geschikt zijn voor Live Photos. De nieuwe app Vellum (link) biedt veel meer prachtige achtergronden die je via een eenvoudige slider kunt voorzien van een mooi blur-effect.

Prachtige achtergronden met blur-effect

Het wazige blur-effect kom je op heel veel plaatsen in iOS tegen. Schuif je bijvoorbeeld het Berichtencentrum naar beneden, dan zie je daarachter nog je eigen ingestelde achtergrond verschijnen. Ook de Wallet-app maakt gebruik van een wazige versie van je eigen ingestelde achtergrond. Met Vellum heb je niet alleen een mooie collectie van achtergronden, maar kun je deze ook met een blur-effect instellen. Je bepaalt hierbij zelf de intensiteit. Zo kies je uit een heel subtiel effect, maar kun je ook voor het uiterste gaan zodat de oorspronkelijke afbeelding nauwelijks te herkennen is.

Vellum achtergronden met blur.

Vellum bevat achtergronden van allerlei artiesten en zijn gegroepeerd in meerdere categorieën, zoals abstract en natuurfoto’s. Ook verzamelt de app allerlei beelden van de aarde die afkomstig zijn van Google Earth. Hoewel de afbeeldingen er op zichzelf al heel mooi uit zien, worden veel plaatjes met een subtiel blur-effect nog een stuk mooier. De app bevat ook een bundel met tijdelijke achtergronden die naar verloop van tijd veranderen. Elke achtergrond is eenvoudig in te stellen en met een tik op een knop kun je zien hoe de achtergrond er op het toegangsscherm en het beginscherm uit komt te zien.

Vellum met achtergrond op iPhone en Apple Watch.

Via een omweg zijn de achtergronden ook in te stellen op je Apple Watch. Aangezien elke achtergrond opgeslagen wordt in een apart album in de Foto’s-app, kun je deze synchroniseren met je Apple Watch. Hierdoor kun je een passende achtergrond instellen die overeenkomt met je iPhone. Het is jammer dat Vellum niet de mogelijkheid biedt om je eigen gemaakte achtergronden een blur-effect te geven, maar buiten dat is Vellum een fijne achtergrondapp die mooi resultaat oplevert.

Via: iPhone-Ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 januari 2017, 12:59
Categorie Apps
Onderwerpen achtergronden, wallpaper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.