imac-wallpaper

Jouw Retina Mac verdient een mooie wallpaper: hier vind je de beste

De standaard Apple-wallpapers op je Mac zijn erg fraai, maar het kan natuurlijk altijd beter. Wij hebben een aantal sites met prachtige retina wallpapers voor je Mac op een rijtje gezet. Kies maar uit!

Retina wallpapers voor je Mac vinden

De nieuwste iMacs en MacBooks hebben een prachtig Retina-scherm, waarop foto’s goed tot hun recht komen. Bij zo’n scherm hoort natuurlijk ook een mooie Mac-wallpaper. Gelukkig kun je daarvoor op internet terecht: er zijn talloze websites die wallpapers in hoge Retina-kwaliteit aanbieden. In deze gids bespreken wij een aantal van sites, die je helpen aan een prachtige wallpaper.


papers-wallpaper

Papers.co

Papers.co zegt elk uur een nieuwe wallpaper te plaatsen. De site ziet er overzichtelijk uit en geeft je de mogelijkheid om een wallpaper te vinden die het best bij jou past. De site laat je graag kiezen uit veelgebruikte zoektermen, maar je kunt ook je eigen zoekterm gebruiken om wallpapers te vinden. Als je geen goede zoekterm kunt bedenken, kan je ook kiezen uit: Nieuw, Vandaag, Deze week, All-time, Beste van vandaag en Willekeurg. Als je eenmaal een leuke wallpaper hebt geselecteerd, klik je op de resolutie naar keuze en verschijnt de wallpaper direct in je Downloads-map.

wallpaper-fx

WallpaperFX

WallpaperFX kan qua vormgeving wellicht een update gebruiken, maar qua inhoud is het prachtige site. Een pluspunt van de site is dat het automatisch de resolutie van je Mac detecteert. Hierdoor geeft de site je direct de keuze om wallpapers te zoeken in de aanbevolen resolutie. Afwijken van de aanbevolen resolutie is geen probleem. De site biedt wallpapers tot een resolutie van 3840×2160. Naast het aanbieden van wallpapers heeft de site ook een eigen blog waarin wallpaper-series worden besproken. De gebruikersvriendelijkheid van de site scoort vrij hoog, de categorieën zijn gemakkelijk te vinden en nadat je op Download hebt gedrukt staat de wallpaper direct in je Downloads-map.

splash-wallpaper

Unsplash

Unsplash is een prachtig vormgegeven site waar je hoge-resolutie wallpapers kunt vinden. Hoewel je uit verschillende ‘Collections’ kunt kiezen, hebben veel wallpapers hetzelfde thema, namelijk Urban Photography. In tegenstelling tot bovengenoemde sites geeft Unsplash niet aan wat de resolutie van een wallpaper is. Als je een leuke wallpaper hebt gevonden kun je direct op de Download-knop drukken. Er opent dan een nieuw tabblad en de afbeelding staat klaar om opgeslagen te worden. Na een paar tests kwamen wij er achter dat de resolutie van de wallpapers erg kan verschillen; zo stuitten wij op een aantal 1600×900 wallpapers, maar ook op 4K wallpapers. Ondanks dat je weinig informatie krijgt bij de wallpapers is deze site zeker een aanrader te noemen.

AllMacWallpaper

AllMacWallpaper is zoals je aan de naam kunt zien, volledig gericht op wallpapers voor de Mac. Net als WallpaperFX laat de site direct zien in welke resolutie je werkt en toont je alle beschikbare wallpapers voor die resolutie. De website laat je kiezen uit 17 categorieën. Als je geen keuze kunt maken uit een van de categorieën is er ook de mogelijkheid om te kiezen uit Laatste Updates, Meest Populair, Populaire Zoektermen en Mijn Favorieten.

interfacelift-wallpaper

InterfaceLIFT

InterfaceLift is niet de mooiste maar misschien wel de beste site uit deze lijst. De opmaak mag er misschien ouderwets uitzien, de beschikbare wallpapers zijn van zeer hoge kwaliteit. InterfaceLIFT richt zich met name of fotografen en fotografieliefhebbers. Dat is bijvoorbeeld te zien door de informatie dat bij de wallpaper staat. In de omschrijving van de wallpaper staat onder andere de fotograaf beschreven en het verhaal achter de foto. Voor échte liefhebbers staat ook nog de camera, objectief en settings vermeld. Het grote pluspunt van deze site is dat alle wallpapers in extreem hoge resoluties te downloaden zijn. Voordat je een wallpaper kunt downloaden heb je de keuze uit ongeveer 50 verschillende resoluties, heb je de juiste resolutie gevonden wordt de wallpaper geopend in een nieuw tabblad.

De keuze is natuurlijk enorm, daarom hebben we nog een handige tip voor de mensen die niet kunnen kiezen.

Andere wallpaper instellen op de Mac

Volg onderstaande stappen om je favoriete wallpapers als achtergrond te gebruiken:

  1. Download je favoriete wallpapers en maak een map waar je ze in plaatst.
  2. Ga naar Systeemvoorkeuren en open Bureaublad en schermbeveiliging
  3. Druk op + om de map met wallpapers te selecteren en vink Wijzig afbeelding aan
  4. Maak een keuze hoe snel de wallpaper gewijzigd moet worden en klaar. Ze komen nu allemaal voorbij.

Alles over je Mac bureaubladachtergrond instellen lees je in onze tip over Mac-wallpapers!

Bekijk ook

Zo kun je een andere Mac-wallpaper instellen

In deze tip lees je hoe je je Mac persoonlijker maakt door een eigen wallpaper in te stellen. Ook vertellen we je over extra opties die het nog mooier kunnen maken, of als je niet kunt kiezen.

Heb je wel een geschikte wallpaper gevonden voor je Mac maar nog niet voor de iPhone? Geen paniek: wij schreven eerder al over de beste wallpaper-apps voor de iPhone. Ook vertellen we hoe een iPhone wallpaper instellen werkt. En kende je de iCulture wallpapers al?

Bekijk ook

Beste apps met prachtige wallpapers voor iPhone en iPad

Zoek je een nieuwe wallpaper voor je iPhone? iCulture zet de beste wallpaper-apps op een rij met de mooiste achtergronden: patronen, foto's of iets zelfgemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!