Apple TV 4 remote met Lightning-aansluiting

Televisie bedienen met Apple TV Remote: zo werkt het

Je kunt je televisie tot op zekere hoogte bedienen met de Apple TV Remote. Wil je dit niet, dan is dit makkelijk uit te schakelen. In deze tip leggen we uit hoe je dat kunt doen.

Het is met de Apple TV niet alleen mogelijk om het menu te bedienen met een universele afstandsbediening, maar het kan ook andersom. Enkele functies van de televisie zijn te bedienen met de Siri Remote van de Apple TV vierde generatie en nieuwer. In deze tip leggen we uit welke functies dat zijn en hoe je deze aan kan passen.

Televisie aanzetten en volume bedienen

De Apple TV zal zichzelf automatisch instellen, zodat je de Siri Remote kunt gebruiken om enkele functies van de televisie te bedienen. Hierdoor is het mogelijk om de televisie aan en uit te zetten en het volume te wijzigen. Voor eerstgenoemde optie is het wel een vereiste dat je televisie HDMI-CEC (HDMI Consumer Electronics Control) ondersteunt.

Apple TV televisiebediening.

Als je dit liever niet wil, kun je dit zelf handmatig uitschakelen. Je vindt hiervoor instellingen in het menu van je Apple TV:

  1. Ga naar Instellingen.
  2. Selecteer vervolgens Afstandsbedieningen en apparaten.
  3. Onder het kopje Schakel de tv in met de afstandsbediening kun je deze optie aan of uit zetten.
  4. Bij Volumeregeling kies je tussen Automatisch of TV via IR (infrarood). Hier kun je ook de Apple TV Remote instellen mocht dit niet automatisch gebeuren.

Volumeregeling met de nieuwe Apple TV.

Als Schakel de tv in met de afstandsbediening aan staat, zal de tv aanspringen zodra je op een knop op de Apple TV Remote drukt. Zet je de Apple TV in sluimerstand, dan gaat ook automatisch de televisie uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2017
Categorieën Apple TV, Basisfuncties
Onderwerpen apple tv, apple tv remote
Device Apple TV
Software tvOS