Foto's Apple TV

Samen gezellig foto’s kijken op de Apple TV: met deze 3 opties lukt het

Wil je je foto's graag op de televisie bekijken? Via de Apple TV is dat op drie manieren mogelijk. Deze tip legt uit hoe het werkt.

Foto's Apple TV

De televisie is een mooi hulpmiddel om foto’s te bekijken en met een aangesloten Apple TV zijn er meerdere mogelijkheden om dit te doen. In dit artikel leggen we uit op welke drie manieren je foto’s via je Apple TV kunt bekijken.

#1 iCloud-fotobibliotheek, Mijn fotostream en iCloud-fotodeling

De Apple TV 4 en nieuwer hebben een eigen Foto’s-app waarmee je al je foto’s kunt bekijken. Je hebt daarbij de keuze uit Mijn fotostream, iCloud-fotodelen en de iCloud Fotobibliotheek (vanaf tvOS 9.2).

Als je gebruikmaakt van iCloud-fotodelen (bijvoorbeeld met een gedeeld album met vrienden of familie), dan verschijnt deze automatisch op je Apple TV als je inlogt met iCloud (Instellingen > Accounts > iCloud). Heb je Mijn fotostream op bijvoorbeeld je iPhone of iPad aangezet, dan verschijnen de recente foto’s die met dat toestel gemaakt zijn ook op je Apple TV.

Apple TV met tvOS.

Open je de Foto’s-app op je Apple TV, dan zie je verschillende albums voor Mijn fotostream en je gedeelde iCloud-albums. Ook de activiteiten worden op deze pagina weergegeven, zoals nieuw toegevoegde foto’s aan een gedeeld album. De geplaatste reacties en likes verschijnen eveneens in dit overzicht.

#2 Thuisdeling

Een tweede optie is om te kiezen voor Thuisdeling. Met Thuisdeling deel je eenvoudig geselecteerde foto’s of complete bibliotheken op je Apple TV via een Mac of pc. Het enige nadeel is dat iTunes altijd geopend moet zijn om Thuisdeling te laten werken. Selecteer op de Apple TV de app Computers en kies voor de juiste Apple ID om Thuisdeling te gebruiken.

Thuisdeling activeren voor foto's op Apple TV.

Open iTunes en schakel hier Thuisdeling in. Kies hiervoor de volgende stappen:

  1. Kies Archief > Thuisdeling > Schakel Thuisdeling in.
  2. Kies hierna weer Archief > Thuisdeling, gevolgd door Kies foto’s om te delen met Apple TV…
  3. Er wordt nu een apart venster geopend waarin je in kunt stellen welke foto’s gedeeld worden via Thuisdeling. Kies hier bijvoorbeeld voor de gehele bibliotheek of enkele mappen uit de Foto’s-app. Je kunt ook kiezen voor andere mappen op je Mac.

#3 AirPlay

Ook voor deze derde optie heb je een extern apparaat nodig. Via AirPlay is het mogelijk om foto’s direct op het grote scherm weer te geven vanaf je iPhone of iPad. Veeg hiervoor van beneden naar boven om het Bedieningspaneel te openen en tik op AirPlay. Selecteer vervolgens de Apple TV. Je kunt ook direct vanuit de Foto’s-app AirPlay selecteren:
AirPlay en diavertoning starten op de iPhone.

  1. Open een foto op je iPhone of iPad.
  2. Kies het Deel-menu en selecteer onderaan AirPlay.
  3. Kies vervolgens de Apple TV om je foto’s op te tonen.

Het voordeel van AirPlay is dat je zelf in de hand hebt welke foto’s op het scherm weergegeven worden. Bovendien zoomt de foto op de Apple TV live mee als je op je iPhone of iPad inzoomt. Een nadeel is dat beide apparaten wel op hetzelfde netwerk aangesloten moeten zijn, waardoor je iPhone of iPad altijd in de buurt moet zijn.

Diavoorstelling starten op de Apple TV

Bij alle bovenstaande opties heb je de mogelijkheid om een diavoorstelling te starten. Bekijk je foto’s via de Foto’s-app op de Apple TV of via Thuisdeling? Dan vind je rechtsboven bij de gekozen map een knop met Speel diavoorstelling af. Selecteer deze en je krijgt verschillende weergave opties en andere instellingen voor het afspelen van een diavoorstelling. Bij iCloud-fotobibliotheek werkt dit alleen met eigen gemaakte albums en niet voor de automatisch gemaakte albums met bijvoorbeeld schermfoto’s of selfies.

Diavoorstelling op de Apple TV.

Ook via AirPlay op je iPhone of iPad is het mogelijk om een diavoorstelling te starten. Om een diavoorstelling te starten, volg je onderstaande stappen:

  1. Kies een foto en tik op het Deel-menu.
  2. Kies nu onderaan voor Diavertoning, gevolgd door het AirPlay-icoontje rechtsboven. Selecteer hier de Apple TV
  3. Via de knop Opties rechtsonder stel je enkele zaken in, zoals snelheid en de muziek.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2017
Categorieën Apple TV, Basisfuncties
Onderwerpen airplay, apple tv, fotografie, thuisdeling

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021.

Apple TV