Zo kun je de naam van je iPhone of iPad wijzigen

Je kunt op elk moment de naam van je iPhone of iPad wijzigen. In deze tip lees je hoe je de naam aanpast via de instellingen, zodat deze gemakkelijker te herkennen is bij backups en bestanden versturen.

Als je je iPhone, iPad of iPod touch in gebruik neemt krijgt deze automatisch een naam, bijvoorbeeld ‘iPhone van Erik’. Je kunt deze naam op een later moment aanpassen en deze tip legt uit hoe je dat doet.

Naam iPhone wijzigen

De naam van je iPhone is vooral van belang als je bestanden wilt uitwisselen met anderen via AirPlay of als je de persoonlijke hotspot van je iPhone wilt gebruiken. Anderen moeten dan in staat zijn om jouw toestel te herkennen en het helpt dan als er een herkenbare naam zichtbaar is. Toch kunnen er ook situaties zijn dat je je eigennaam niet wilt gebruiken, bijvoorbeeld wanneer je je privacy belangrijk vindt. In dat geval kun je een naam kiezen die voor vrienden en familie heel herkenbaar is, maar voor anderen niet, zoals een nickname.

Voorheen kon je de naam van je iPhone of iPad ook wijzigen via iTunes, maar dat is niet meer mogelijk. Je zult daarom op het toestel zelf naar de instellingen moeten gaan.

Naam iPhone of iPad wijzigen

Hiervoor neem je de volgende stappen:

  1. Ga naar Instellingen > Algemeen > Info.
  2. Op de eerste regel zie je de huidige naam van je iOS-apparaat.
  3. Tik hierop. Je gaat nu naar een vervolgscherm.
  4. Geef het apparaat een nieuwe naam en tik op Gereed.

Naam iPhone wijzigen

De nieuwe naam van je iDevice wordt automatisch gesynchroniseerd met iTunes. In iTunes zul je je iPhone of iPad voortaan ook onder deze nieuwe naam zien. Backups in iCloud zijn makkelijker te herkennen en hetzelfde geldt voor AirDrop, AirPlay en andere functies.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2016
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen ipad, iPhone