Mac dock met Siri knop

Zo verwijder je het Siri-icoon uit je menubalk en dock van je Mac

Als je Siri op de Mac wilt gebruiken kun je dat snel doen door op het icoontje in je dock of menubalk te klikken. Maar als je Siri toch niet gebruikt kun je de icoontjes gemakkelijk weghalen. Ze zitten dan niet meer in de weg. We leggen in deze tip uit hoe het werkt.

Siri-icoon verwijderen op de Mac

Met Siri op de Mac heb je snel toegang tot alle spraakfuncties. Je klikt hiervoor op het icoontje in de dock of menualk, je gebruikt een toetscombinatie of activeert de spraakassistent met ‘Hé Siri’ op de Mac. Er zijn dus genoeg manieren om Siri te activeren en als je de icoontjes of Siri in zijn geheel toch niet gebruikt kun je ze net zo goed weghalen. We laten je hier zien hoe je Siri uit de dock en menubalk van je Mac verwijdert.

Siri verwijderen uit het dock

Het verwijderen van het Siri-icoontje uit het dock is heel simpel. Houd de muisknop ingedrukt of druk met de rechtermuisknop op het icoontje en kies Verwijder uit dock. Of nog makkelijker: sleep het icoontje omhoog om uit het dock te verwijderen. Wil je het Siri-icoontje terug, dan kun je deze vanuit de map Apps in de Finder weer naar het dock slepen.

Siri uit het dock verwijderen op de Mac

Ook bovenin het scherm kun je Siri snel opstarten, namelijk via de menubalk. Siri is het enige gekleurde icoontje in de rij, terwijl de andere allemaal in zwart- en grijstinten zijn weergegeven.

Siri in menubalk op de Mac

Via deze stappen kun je het Siri-icoontje uit je Mac-menubalk verwijderen:

  1. Ga naar Systeemvoorkeuren/Systeeminstellingen > Siri.
  2. Onderaan het scherm zie je de optie om Siri in de menubalk te tonen. Zet het vakje uit.

Wil je het icoontje weer terug in de menubalk, dan vink je simpelweg het vak weer aan.

Siri instellingen op de Mac.

Wil je meer weten over Siri op de Mac, lees dan ook eens onderstaande tips!

Bekijk ook

Siri op de Mac: dit zijn de functies en zo gebruik je het (maar niet voor alles)

In deze tip lees je hoe je Siri op de Mac gebruikt en meer uit deze spraakassistent haalt. De functies verschillen soms van de iPhone en iPad.
Bekijk ons complete overzicht Mac tips. Met honderden tips voor Mac bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Siri

Lees alles over de spraakassistent van Apple. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Hieronder vind je onze belangrijkste artikelen.

Siri