Instagram herinnering.

Verslaafd aan Instagram? Zo stel je de tijdslimieten in en bekijk je je activiteit

Ben je benieuwd hoe verslaafd je bent aan Instagram? In de app zie je precies hoeveel minuten je per dag aan Instagram hebt besteed. Bovendien stel je direct in de app tijdslimieten in. Wij laten je zien hoe je dat doet.

Betrap je jezelf erop dat je eigenlijk veel te veel op Instagram zit, dan kan je dat jezelf afleren met de limieten in de Instagram-app.

Instagram tijdslimiet instellen

Apple heeft eigen functies waarmee je kunt zien hoeveel tijd je hebt door gebracht in een app. Ook kun je met applimieten instellen dat je maar een maximaal aantal minuten per dag een bepaalde app mag gebruiken. Dit maakt deel uit van de functie Schermtijd, waarmee je smartphoneverslaving kunt voorkomen. In de Instagram-app vind je soortgelijke functies, maar die staan helemaal los van Apple’s iOS-systeemfunctie.

Instagram activiteit bekijken

Je vindt de optie voor Instagram in de instellingen. Volg hiervoor deze stappen:

  1. Open de Instagram-app en tik rechtsonder op het profielicoontje.
  2. Tik daarna rechtsboven op de drie liggende streepjes om het menu te openen.
  3. Tik op de optie Je activiteit > Bestede tijd.
  4. Je ziet een grafiek met het dagelijkse gemiddelde.

Instagram activiteit bekijken en tijdslimiet instellen

In de grafiek met je Instagram-gebruik kun je je vinger op een van de dagen leggen om het precieze aantal minuten te zien. Hou er wel rekening mee dat de grafieken alleen rekening houden met de tijd die je op dit toestel hebt zitten Instagrammen. De app houdt geen rekening met gebruik op het web of op een ander apparaat.

Instagram limiet instellen

Onder de grafieken vind je nog extra opties, namelijk voor pauze, dagelijkse tijdslimiet en meldingen. Tik op Dagelijkse tijdslimiet instellen en kies een waarde, bijvoorbeeld 1 uur. Dit is de maximale tijd die je jezelf maximaal per dag op Instagram gunt. Je kunt kiezen uit 30 of 45 minuten en 1, 2 of 3 uur.

Als je tijd verstreken is, verschijnt er een melding in de app. Je moet nu op OK tikken om Instagram nog te kunnen gebruiken. Vanaf hier kan je ook meteen de herinnering bewerken, als je deze te krap vindt. Hou er wel rekening mee dat de Instagram-app niet echt geblokkeerd wordt. Als je op OK tikt, kun je de app gewoon nog blijven gebruiken. Het is vooral een functie om jezelf eraan te helpen herinneren en je zou dus eigenlijk net zo goed de pauzefunctie kunnen gebruiken die we hieronder bespreken.

Wil je wel echt een harde applimiet instellen, dan kan dat via Schermtijd. Daarmee wordt de app geblokkeerd als de tijd voorbij is. Je kunt de limiet dan nog even met een kwartier verlengen, maar de drempel daarvoor ligt een tikje hoger dan bij de herinnering van Instagram zelf.

Bekijk ook

Applimieten: zo beperk je het gebruik van apps voor jezelf of voor je kind

Met Schermtijd hou je zelf in de gaten hoe lang je apps mag gebruiken. Met de applimieten bepaal je per categorie of per app hoeveel tijd je aan een app per dag mag besteden. Lees hier hoe je dit instelt.

Instagram-pauze instellen

Behalve het instellen van een tijdslimiet kun je op Instagram ook pauzes instellen. Je krijgt dan na een bepaalde tijdsduur een waarschuwing om even pauze te nemen. Hiervoor tik je op de optie Herinnering instellen voor pauzes. Kies vervolgens een van de waardes: 10, 20 of 30 minuten.

Bekijk ook

Applimieten: zo beperk je het gebruik van apps voor jezelf of voor je kind

Met Schermtijd hou je zelf in de gaten hoe lang je apps mag gebruiken. Met de applimieten bepaal je per categorie of per app hoeveel tijd je aan een app per dag mag besteden. Lees hier hoe je dit instelt.

Informatie

Laatst bijgewerkt
februari 2022
Onderwerp
Categorie
Apps