Instagram op iPhone

Zo bewaar je in Instagram concepten van foto’s en berichten

In Instagram kun je berichten en foto's bewaren als kladversie (concept). Handig als je even geen tijd hebt om een bewerkte foto meteen te posten. In dit artikel lees je hoe Instagram-concepten werken.

Instagram barst van de filters om je foto’s mee op te fleuren. Als je na al het harde werken een foto toch op een later moment wil plaatsen, dan kun je deze opslaan als concept. Maar hoe werkt dit precies en waar vind je die concepten terug? Dat lees je in deze tip.

Instagram: concepten opslaan

Instagram-concepten opslaan.De optie om concepten in Instagram op te slaan, wordt vanzelf weergegeven zodra je bewerkingen bij een foto uitgevoerd hebt. Maak een foto, plaats hier een filter of effectje overheen of snij de foto bij, en tik vervolgens op het pijltje naar links, rechtsboven in het scherm. Er verschijnt nu automatisch een melding of je de wijzigingen in je foto wil opslaan als concept. Tik op Concept opslaan en al je bewerkingen worden bewaard voor later gebruik. Om de bewerkingen niet op te slaan, tik je op Negeren om de wijzigingen te verwijderen en opnieuw te beginnen.

Concepten in Instagram bekijken, beheren en verwijderen

Om verder te gaan met een bestaand concept, hoef je alleen maar een nieuwe post te starten door in de Instagram-app op het cameraatje te tikken. Volg onderstaande stappen om verder te gaan met een concept:

  1. Open Instagram en tik op de Camera-knop, middenin de tabbar.
  2. Kies vervolgens voor Bibliotheek.
  3. Boven al je eigen foto’s zie je nu een kopje Concepten.
  4. Tik één van de concepten aan om verder te gaan met het bericht en deze op Instagram te plaatsen.

Instagram-concepten beheren en verwijderen.

Je kunt ook al je concepten in één keer uit de Instagram-app verwijderen. Dit werkt als volgt:

  1. Open de Instagram-app en tik weer op de Camera-knop.
  2. Ga naar Bibliotheek.
  3. Bij het kopje Concepten tik je helemaal rechts voor Beheren. Daar achter wordt ook aangegeven hoeveel concepten er opgeslagen zijn.
  4. In het volgende scherm vind je een groter overzicht van al je opgeslagen concepten. Tik er eentje aan om deze te bewerken.
  5. Om concepten te verwijderen, kies je eerst rechtsboven voor Bewerken. Vink de te verwijderen concepten aan en kies onderaan voor Bericht verwijderen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2017
Categorie Apps
Onderwerp instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram