Reistijd bekijken in Agenda.

Reistijd tonen bij agenda-afspraken in iOS en macOS

In iOS en macOS kun je reistijd tonen bij afspraken die je in de agenda maakt. Je weet dan precies hoe laat je moet vertrekken en de reistijd wordt ook geblokkeerd in je agenda als bezet.

In de agenda van iOS en macOS kun je reistijden bij afspraken tonen. Zo zie je precies wanneer je moet vertrekken. Moet je bijvoorbeeld 30 minuten rijden naar een afspraak, dan kan de agenda in iOS daar rekening mee houden. De tijd wordt dan geblokkeerd in de agenda als bezet. Je kunt de reistijden zelfs automatisch laten berekenen!

Reistijd bekijken in Agenda.

Reistijd tonen op iPhone en iPad

Toen we nog papieren agenda’s gebruiken moest je zelf de klok in de gaten houden en op tijd de deur uitgaan. Op de iPhone werkt dit op een slimmere manier: de iPhone kan zelf berekenen hoeveel tijd er nodig is om tijdig op de afspraak te komen. Hiervoor moet je wel locaties bij agenda-afspraken hebben ingevuld.

Reistijd toevoegen aan een afspraak

Zo voeg je de reistijd toe aan een afspraak:

 1. Ga naar de standaard Agenda-app op de iPhone of iPad.
 2. Maak een nieuwe afspraak aan en vul daarbij ook een locatie in.
 3. Tik op Reistijd.
 4. Activeer de schakelaar achter Reistijd in het nieuwe menu.
 5. Je kunt nu handmatig de tijd invoeren, bijvoorbeeld 30 minuten. Nóg slimmer is om de reistijd automatisch te laten berekenen. Geef hiervoor de beginlocatie aan (bijvoorbeeld Thuis of je huidige locatie op basis van GPS).
 6. Je kunt vervolgens kiezen uit autorijden of lopen.
 7. De reistijd wordt automatisch in je agenda getoond.

Reistijd instellen in de Agenda-app.

Wil je later een afspraak plannen op een tijdstip dat je reistijd hebt, dan krijg je daarvoor een waarschuwing. Check altijd even of bij melding de optie Tijd om te gaan is geactiveerd. Dan ontvang je een herinnering wanneer het tijd is om te vertrekken om op tijd op je bestemming te kunnen zijn.

Reistijd is vooral handig als je handmatig een een reistijd toe wil voegen, zodat je zeker weet dat je op tijd op je afspraak komt. De aangegeven reistijd wordt ook geblokkeerd in je agenda, zodat je hier niet per ongeluk een afspraak overheen plaatst. Naast Reistijd kan de Agenda-app ook automatisch aangeven wanneer je moet vertrekken. Je hoeft hier alleen een locatie voor de afspraak bij in te vullen. De Agenda-app kijkt dan naar het verkeer en de route die je kunt nemen om met de auto op tijd op je afspraak te komen.

Reis je liever met het openbaar vervoer, dan zul je handmatig moeten plannen met Apple Kaarten. Gebruik je liever Google Maps, dan kun je bus- en treinreizen automatisch in je agenda laten zetten. Lees hiervoor het artikel: Google Maps zet bus- en treinreizen meteen in je agenda.

Reistijd toevoegen op je Mac

Deze handige functie werkt niet alleen op je iPhone of iPad. Als je een Mac hebt, kun je het ook gebruiken met Apple’s Agenda-app. Het werkt op een soortgelijke manier. Hiervoor volg je onderstaande stappen:

 1. Ga naar de standaard Agenda-app op je Mac.
 2. Maak een nieuwe afspraak aan en vul daarbij ook een locatie in.
 3. Klik nu op Reistijd. Eventueel moet je eerst klikken op de balk onder de datum en tijdstip van de locatie.
 4. Standaard wordt de reistijd berekend op basis van je huidige locatie. Je kunt kiezen uit lopen of met de auto. Ook is het ook mogelijk om handmatig een reistijd op te geven, bijvoorbeeld 30 minuten.
 5. De reistijd wordt automatisch in je agenda getoond.
 6. Check bij de optie melding of Tijd om gaan actief is. Je ontvangt dan een melding als het tijd is om te vertrekken.

Reistijd instellen in de Agenda-app op de Mac.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2017
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen agenda, reizen