Quick Actions telefoon

Kies de juiste contacten voor 3D Touch Quick Actions in de Telefoon-app

Door met 3D Touch stevig op het appicoon te drukken, kies je snel een contact om te bellen. Je kunt zelf kiezen welke contactpersonen weergegeven worden in de Quick Actions van de Telefoon-app en in deze tip leggen we uit hoe je dat doet.

Quick Actions telefoonDankzij 3D Touch op de iPhone 6s kun je allerlei acties sneller uitvoeren. Quick Actions is hier een voorbeeld van. Quick Actions zijn snelkoppelingen naar belangrijke functies in een app, door stevig te drukken op een appicoon. Met Quick Actions op de Telefoon-app kun je snel bepaalde contacten bellen. Maar hoe bepaal je welke personen in deze Quick Actions verschijnen? In deze tip leggen we dat uit.

Snel favoriete contacten bellen

De Quick Actions op de Telefoon-app biedt vier opties: drie contacten om snel te bellen en een optie om een nieuw contact toe te voegen. De drie contacten om snel te bellen, worden echter niet zomaar willekeurig geselecteerd. Ook worden deze niet geselecteerd op je recente belgedrag. De snelkoppelingen naar specifieke telefoonnummers van bepaalde contactpersonen worden geselecteerd op basis van je favorietenlijst.

Favoriete contactpersonen selecteren in Telefoon-app.In de Telefoon-app is een aparte pagina beschikbaar voor favoriete contacten. De drie bovenste contacten vind je dan ook terug bij de Quick Actions in het beginscherm. Het bovenste contact in deze lijst, vind je onderaan de Quick Actions-optie, terwijl de derde persoon in de lijst bovenaan staat. Wil je de volgorde van de Quick Actions (en dus je favorieten) aanpassen, volg dan onderstaande stappen:

  1. Open de Telefoon-app.
  2. Tik op Favorieten.
  3. Tik linksboven op Wijzig en sleep de contacten via de drie streepjes aan de rechterkant naar de gewenste positie. Wil je een nieuw contact toevoegen, dan doe je dat via het plusje rechtsboven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2016
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen 3d touch, iPhone 6s