Bellen via WhatsApp.

Zo krijg je verschillende schermen bij telefoongesprekken op de iPhone

Wist je dat je twee verschillende schermen kan krijgen bij het beantwoorden van een telefoongesprek op je iPhone? In deze tip leggen we uit welke schermen je in welke situatie te zien krijgt.

Naast alle handige functies, apps en meer dingen die je met je iPhone kan doen, is bellen nog altijd een belangrijke functie op de iPhone. Het is je wellicht al eens opgevallen, dat de iPhone twee verschillende schermen kan tonen voor het beantwoorden van een telefoongesprek. Als je je altijd al afgevraagd hebt wat de reden is voor het tonen van verschillende schermen, dan lees je in deze tip het antwoord.

iPhone telefoongesprek: knoppen of vegen

Mocht je een belletje op je iPhone ontvangen, dan kan je twee verschillende schermen krijgen.

  • Het meest voorkomende scherm is waarbij je moet slepen om het telefoongesprek op te nemen. Onderaan vind je een brede knop met de tekst Neem op. Door het groene telefoontje van links naar rechts te schuiven, neem je inkomende gesprek op.
  • Je kan ook een ander scherm te zien krijgen bij een binnenkomende oproep: eentje met twee grote knoppen. Een groene knop om het gesprek te beantwoorden en een rode knop om het gesprek te weigeren.

Hieronder zie je voorbeelden van de twee schermen.

iPhone bellen: inkomende gesprekken beantwoorden met knoppen of vegen.

Sliden en knoppen: wanneer krijg je wat?
Wanneer krijg je nou welk scherm te zien? Is je iPhone vergrendeld, bijvoorbeeld als deze in je broekzak zit, dan krijg je de slider in beeld waarbij je moet schuiven om op te nemen. Dit is gedaan zodat je niet per ongeluk kunt opnemen of weigeren als je je toestel uit je zak haalt en met je vinger op het scherm tikt. Is je iPhone ontgrendeld en ben je aan het surfen in Safari, een spelletje aan het spelen of een andere app aan het gebruiken, dan krijg je de twee knoppen te zien om het gesprek te beantwoorden.

De twee verschillende schermen hebben dus niets te maken met favoriete contacten. Wil je een oproep weigeren die je alleen door te slepen kan opnemen? Daarover lees je alles in onderstaande tip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!