Telefoon bellen via de speaker.

Telefoongesprekken altijd beantwoorden via de iPhone-speaker

Wil je de telefoon standaard opnemen met de iPhone-speaker? In deze tip lees je hoe je dat kunt instellen voor alle telefoon- en FaceTime Audio-gesprekken.

Ben jij iemand die vaak in de auto belt? Dan doe je dat uiteraard handsfree. Om te voorkomen dat je alsnog knoppen moet indrukken als je wordt gebeld, zou het handig zijn als je de iPhone meteen kunt opnemen via de speaker. Zo beantwoord je telefoongesprekken altijd via de speaker.

iPhone-speaker voor alle telefoongesprekken

Is je telefoon gekoppeld met Bluetooth-autoradio dan kun je het telefoongesprek via de speakers van de auto laten verlopen, maar niet iedereen beschikt daarover. Daarom leggen we uit hoe je ervoor zorgt dat telefoongesprekken altijd via de ingebouwde speaker van de iPhone binnenkomen. Dit regel je via de Toegankelijkheidsfuncties, die je in de Instellingen-app vindt. Het geldt ook meteen voor alle gesprekken die je via FaceTime Audio voert.

Zo ga je te werk:

  1. Open de Intellingen-app op je iPhone.
  2. Ga naar Algemeen > Toegankelijkheid en blader omlaag tot je het tussenkopje Interactie ziet.
  3. Kies Audiopad gesprekken.
  4. Stel deze in op Luidspreker.

Telefoongesprekken speaker

Als je nu belt of gebeld wordt, gaat automatisch de speakerfunctie aan. Je kunt dit nog steeds handmatig uitschakelen via het luidspreker-knop in het belvenster (de witte knop in de linker afbeelding).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2018
Categorie Telefoonfuncties
Onderwerpen handsfree, speaker