Telefooncodes op de iPhone.

Speciale telefooncodes op de iPhone gebruiken

Snel je IMEI-nummer opzoeken? Een anoniem telefoontje plegen? Met deze speciale telefooncodes voor de iPhone kan het. In dit artikel zetten we ze op een rijtje.

In de Telefoon-app van je iPhone kun je speciale codes invoeren om extra informatie op te vragen. Je kunt instellingen, doorschakelopties en andere zaken opvragen als je de juiste codes kent. Wil je alleen instellingen aanpassen, ga dan naar Instellingen > Telefoon om dat te doen. De telefooncodes die we hieronder bespreken zijn meer ter informatie.

Telefooncodes op de iPhone gebruiken

De volgende telefooncodes bieden leuke opties om statistieken voor de iPhone te bekijken, maar je kan er ook allerlei telefooninstellingen mee wijzigen. De codes werken soms ook op toestellen van andere merken. Om de codes te gebruiken ga je naar de Telefoon-app en tik je op Toetsen. Voer de code in en druk op de groene knop.

  • *#06#: Toont de IMEI-code van de iPhone. Dit kun je ook via de Instellingen-app achterhalen (Instellingen > Algemeen > Info).
  • *#21#: Toont doorschakelopties, die actief zijn op de iPhone.
  • *#43#: Laat zien of de wachtoptie actief is op de iPhone.
  • *#30#: Laat zien of de instelling van bellerweergave (Wie belt je?) actief is.

Telefooncodes gebruiken op iPhone

  • *#33#: Geeft aan of bepaalde telefoonfuncties zoals SMS geblokkeerd zijn.
  • #31#: Tijdelijk zonder nummerweergave bellen. Als je iemand wilt bellen zonder je nummer door te geven voer je via het keypad #31# in en daarna het nummer. Dus #31#123456789 en druk op Bel. Staat je nummerherkenning standaard uit, dan kun je ook *31# en het desbetreffende nummer bellen om nummerherkenning tijdelijk in te schakelen.
  • *3001#12345#*: Activeer de Field Test Mode. Bekijk geavanceerde statistieken over je iPhone, zoals verbindingssignalen. Dit is meer bedoeld voor technici, maar iedereen kan erbij.

Heb je problemen met je mobiele netwerk, dan is het waarschijnlijk beter om een van onze andere tips te bekijken. We hebben bijvoorbeeld een tip voor als je mobiele internet niet werkt. Er zijn meerdere dingen die je kunt proberen voordat je contact opneemt met je provider. Vaak kun je het zelf oplossen.

Bekijk ook

Werkt mobiel internet niet op je iPhone? Zo los je het op!

Als mobiel internet niet werkt op je iPhone kan dat allerlei oorzaken hebben. In deze tip helpen we je bij het vinden van een oorzaak van het mobiel internet dat niet werkt en helpen we je om het op te lossen.