Telefooncodes op de iPhone.

Speciale telefooncodes voor iPhone gebruiken

Snel je IMEI-nummer opzoeken? Een anoniem telefoontje plegen? Met deze speciale telefooncodes voor de iPhone kan het. In dit artikel zetten we ze op een rijtje.

In de Telefoon-app van je iPhone kun je speciale codes invoeren om extra informatie op te vragen. Je kunt instellingen, doorschakelopties en andere zaken opvragen als je de juiste codes kent. Deze telefooncodes zijn er.

Telefooncodes op de iPhone gebruiken

De volgende telefooncodes bieden leuke opties om statistieken voor de iPhone te bekijken, maar je kan er ook allerlei telefooninstellingen mee wijzigen. De codes werken soms ook op toestellen van andere merken. Om de codes te gebruiken ga je naar de Telefoon-app en tik je op Toetsen. Voer de code in en druk op de groene knop.

  • *#06#: Toont de IMEI-code van de iPhone. Dit kun je ook via de Instellingen-app achterhalen (Instellingen > Algemeen > Info).
  • *#21#: Toont doorschakelopties, die actief zijn op de iPhone.
  • *#43#: Laat zien of de wachtoptie actief is op de iPhone.
  • *#30#: Laat zien of de instelling van bellerweergave (Wie belt je?) actief is.

Telefooncodes op de iPhone.

  • *#33#: Geeft aan of bepaalde telefoonfuncties zoals SMS geblokkeerd zijn.
  • #31#: Tijdelijk zonder nummerweergave bellen. Als je iemand wilt bellen zonder je nummer door te geven voer je via het keypad #31# in en daarna het nummer. Dus #31#123456789 en druk op Bel. Staat je nummerherkenning standaard uit, dan kun je ook *31# en het desbetreffende nummer bellen om nummerherkenning tijdelijk in te schakelen.
  • *3001#12345#*: Activeer de Field Test Mode. Bekijk geavanceerde statistieken over je iPhone, zoals verbindingssignalen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2018
Categorie Telefoonfuncties
Onderwerpen bellen, telefoon
Device iPhone
Software iOS