iCloud Drive

E-mailbijlages opslaan in iCloud Drive: zo doe je dat

Wil je graag e-mailbijlages opslaan in iCloud Drive, maar heb je geen idee hoe je dit moet doen? In deze tip leggen we je alles haarfijn uit. Ook het opslaan van e-mailbijlagen bij andere clouddiensten leggen we voor je uit.

iCloud Drive-logo
Heb je een e-mail ontvangen met daarin een bijlage die je graag op wil slaan? Sinds iOS 9 kun je eenvoudig bijlages opslaan in iCloud Drive. Voorhaan was je beperkt tot third-party extensies zoals van Dropbox, maar met de komst van iOS 9 is iCloud Drive ook een optie en vanaf iOS 11 plaats je een bijlage in de Bestanden-app. Hierdoor kun je vanaf al je apparaten bij je bestanden.

Met iCloud Drive kun je je bestanden opslaan zodat je altijd op al je apparaten toegang hebt. Werk je aan een Pages-document, dan kun je deze opslaan in iCloud Drive. Maak je vervolgens op de iPad een wijziging in het document, dan wordt deze wijziging ook zichtbaar op al je andere apparaten.

E-mailbijlages opslaan in iCloud Drive

Het opslaan van e-mailbijlages in iCloud Drive is een fluitje van een cent. Bestandstypes die je op kunt slaan zijn bijvoorbeeld afbeeldingen, PDF-bestanden, tekstdocumenten en geluidsopnames. Volg de stappen hieronder om bijlages op te slaan en op al je apparaten beschikbaar te maken:

  1. Houd je vinger ingedrukt op een bijlage zodat het Delen-menu verschijnt.
  2. Tik in de onderste reeks iconen op het mapje met Bewaar in Bestanden (iOS 11). In iOS 10 vind je een hier een wolkje met Voeg toe aan iCloud Drive.
  3. In iOS 11 kies je nu voor iCloud Drive > Map van bijbehorende app of Op mijn iPhone. In iOS 10 en ouder selecteer je direct een map van een bijbehorende app, bijvoorbeeld Voorvertoning voor een PDF-bestand.
  4. Je kunt ook een andere locatie selecteren door de juiste map te kiezen van de desbetreffende clouddienst (iOS 11). Op iOS 10 selecteer je bij stap twee voor het deel-icoontje van de desbetreffende app.
  5. Tik tot slot op Voeg toe (iOS 11).

Mail bijlagen in iCloud Drive en Bestanden-app opslaan.

iCloud Drive bestanden bekijken

In iOS 9 en iOS 10 is er ook een handige iCloud Drive-app. Via deze app kun je zien wat er allemaal opgeslagen staat in jouw iCloud Drive en kun je bestanden direct openen. De app is echter niet direct zichtbaar. Hoe je dit doet, lees je in onderstaande tip. Op de Mac vind je je iCloud Drive-bestanden eenvoudig terug in het iCloud Drive-menu in Finder.

iCloud Drive bestanden bekijken met Bestanden-app

Gebruik je iOS 11, dan bekijk je het bestand in de aparte Bestanden-app. De Bestanden-app combineert alle lokaal opgeslagen bestanden en documenten die je opgeslagen hebt in clouddiensten zoals iCloud Drive of Dropbox. Meer over de Bestanden-app lees je hieronder.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2017
Categorieën Basisfuncties, Internet
Onderwerpen cloudopslag, icloud drive, opslaan