iCloud Drive opslag prijzen

iCloud Drive bestanden openen op 5 manieren

iCloud Drive bestanden zijn op 5 manieren te openen op Windows, Mac, iPhone en iPad. In deze tip lees je op welke manier je je iCloud Drive bestanden het beste kunt openen.

iCloud Drive app in iOS 8Als je gebruikmaakt van iCloud Drive, dan zijn er meerdere manieren om je iCloud Drive bestanden te openen en in te zien. In deze tip leggen uit welke mogelijkheden er op welke apparaten zijn om iCloud Drive bestanden te bekijken, zoals op de Mac, iPhone, iPad en Windows-pc.

iCloud Drive bestanden openen

iCloud Drive is de online opslagdienst van Apple. Je kunt hierop allerlei bestanden bewaren en hebt daarna vanaf meerdere apparaten toegang. Verderop zie je welke opties je hebt om je iCloud Drive bestanden op allerlei apparaten in te zien.

Windows 7 of 8: installeer iCloud voor Windows

iCloud Drive bestanden op Windows pcVoor Windows-pc’s heeft Apple een speciaal programma gemaakt, waardoor iCloud geïntegreerd wordt in het besturingssysteem. Dit pc-programma zorgt ervoor dat je alle iCloud-bestanden kunt bekijken en bijvoorbeeld foto’s, e-mail, documenten, contacten en agenda’s kan synchroniseren met iCloud. Na het installeren krijg je een iCloud Drive-map op je pc, waar je alle bestanden in kunt slepen en waar je ook de opgeslagen bestanden weer kunt terugvinden. Het werkt vergelijkbaar met Dropbox, waar je ook een speciale map hebt die wordt gesynchroniseerd met de online opslagruimte.

Op de iCloud-pagina van Apple wordt uitgelegd hoe je iCloud voor Windows installeert.

Mac: iCloud Drive in Finder

Als je OS X Yosemite of El Capitan op je Mac geïnstalleerd hebt, dan vind je in de navigatiekolom in de Finder een iCloud Drive-optie. Door simpelweg bestanden naar dit gedeelte te slepen, worden ze automatisch geüpload naar iCloud. Via dit menu kun je ook eenvoudig al je iCloud Drive bestanden inzien, verdeeld over de verschillende mapjes die horen bij de ondersteunde apps.

Oudere versie OS X en Windows 10: gebruik iCloud.com

Als je gebruikmaakt van een oudere versie van OS X of Windows 10, moet je een andere methode gebruiken om je iCloud Drive bestanden te bekijken. Log in op iCloud.com en ga naar het iCloud Drive-icoon om te bladeren door de mappen die je op iCloud hebt opgeslagen. Bij documenten kun je ook de webversies van Pages, Numbers of Keynote gebruiken.

iCloud Drive bestanden met mappen op de website

Standaard zijn bij iCloud Drive al mappen aanwezig voor iWork en als je bepaalde apps hebt geïnstalleerd (zoals de Scanner van Readdle) zijn daarvoor ook al mappen aanwezig.

iCloud Drive bestanden, voorbeeld met Pages

iOS: iCloud Drive-app

iCloud Drive bestanden in de officiele appOp een iPhone of iPad met iOS 9 of hoger kun je eenvoudig de aparte iCloud Drive-app zichtbaar maken. Deze app is vergelijkbaar met de functies die het iCloud Drive-gedeelte in de Finder op de Mac heeft. Met deze app kun je dus iCloud Drive bestanden bekijken, ordenen, van een andere naam voorzien en openen. De enige optie die hier ontbreekt, is het uploaden van documenten. Op iOS zul je dat via de bijbehorende apps moeten doen. Wil je dus een nieuw Pages-document toevoegen, dan doe je dat rechtstreeks vanuit de Pages-app. Wel kun je handmatig e-mail bijlages aan iCloud Drive toevoegen. Hoe dat moet, lees je in onderstaande tip.

Alternatieve manier: gebruik de bijbehorende iOS-apps

iCloud Drive benaderen via Apple's appsDe apps Pages, Numbers en Keynote voor iOS zijn bijvoorbeeld aangepast voor iCloud Drive. Je kunt daarmee ook alle aanwezige iCloud Drive bestanden zien, maar het daadwerkelijk openen kan alleen met het juiste document. Het kunnen openen van een bestand is afhankelijk per app. In Keynote kun je bijvoorbeeld ook Powerpoint-bestanden die in iCloud Drive staan openen.

Nog meer over iCloud Drive

We hebben nog meer interessante artikelen over iCloud Drive:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2015
Categorie Internet
Onderwerp icloud drive