WhatsApp telefoon

Doorkiesnummers op de iPhone bellen

Bij doorkiesnummers bel je eerst een telefoonnummer en daarna moet je een bepaalde nummerkeuze invoeren. Deze tip legt uit hoe je bij voice responsesystemen makkelijk kunt doorbellen naar het juiste nummer, zonder dat je steeds handmatig cijfers hoeft in te voeren.

Als je vaak nummers belt waarbij je doorkiesnummers of keuzes in een telefoonsysteem moet intoetsen, dan is het handig om dat te automatiseren. Deze tip legt uit hoe je dat instelt, zodat je met minimale inspanning bij de juiste keuzes terechtkomt.

doorkiesnummer_iphoneZo’n doorkiesnummer kan bijvoorbeeld voorkomen bij een voice responsesysteem of wanneer iemand binnen een bedrijf een eigen toestelnummer heeft. Op de iPhone is er een handige manier om zo’n doorkiesnummer in te stellen. Je belt daarbij eerst het aangegeven telefoonnummer en na de piep hoef je alleen kort op het scherm te tikken om een nieuwe cijferreeks in te voeren. Een komma in het nummer doet daarbij dienst als wachtpauze.

Het werkt als volgt:

  1. Maak eerst een nieuw contact aan.
  2. Voer het gewenste nummer in.
  3. Tik op de knop +*# linksonder in het scherm.
  4. Tik op de knop Pauze om een wachtpauze in te voegen. Dit geeft aan dat de telefoon moet wachten totdat er weer een cijfer of cijferreeks moet worden ingevoerd.
  5. Voer na de pauze de gewenste cijfer(s) in.
  6. Op het screenshot hiernaast moet eerst het nummer 0900-8844 worden gebeld. Op het moment dat er om een vervolgkeuze (doorkiesnummer) wordt gevraagd zal de menukeuze 2-2 worden doorgegeven.
  7. Sla de aangepaste contactgegevens op.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2016
Categorie Telefoonfuncties
Onderwerpen bellen, telefoon