Touch Bar met emoji

Zo maak je een screenshot van je Touch Bar

Je kunt gemakkelijk een screenshot van de Touch Bar maken met een toetscombinatie in macOS Sierra. Deze tip legt uit hoe je de schermafbeelding maakt.

Met macOS Sierra kun je gemakkelijk een schermafbeelding van de Touch Bar maken. Apple heeft in macOS 10.12.2 een nieuwe toetscombinatie ingevoerd, waarmee je een screenshot kunt maken van een specifiek deel van het scherm. Heb je een MacBook Pro (2016) met Touch Bar, dan heb je iets aan deze tip.

Touch Bar: screenshot maken

Waarschijnlijk weet je wel hoe je een screenshot moet maken in macOS. Wil je de Touch Bar vastleggen in een screenshot, dan werkt het op een iets andere manier.

De toetscombinatie om een schermafbeelding van de Touch Bar te maken is Command + Shift + 6 (⇧⌘6).

1Password voor Mac Touch Bar-functies

Deze toetscombinatie is bijna hetzelfde als die van het maken van normale screenshot. De sneltoets voor een volledige schermafbeelding is Command + Shift + 3 (⌘⇧3) en met Command + Shift + 4 (⌘⇧4) kan een deel van het scherm worden opgeslagen als screenshot.

Twee alternatieve manieren
Er is nog een andere manier om een screenshot te maken, waarbij deze meteen naar het klembord wordt gestuurd. Dit doe je met Control + Command + Shift + 6 (Control ⌘⇧6). Vervolgens kun je het screenshot gemakkelijk in een ander programma plakken.

Een derde optie is om de Schermafbeelding-app te gebruiken. Zoek met Spotlight naar ‘schermafbeelding’ of ‘grab.app’ om deze app te openen. Via de menu-opties geef je aan waar je een schermafbeelding van wilt maken.

Hieronder zie je het oude venster voor het maken van een schermafbeelding met ⇧⌘6

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2016
Categorie Mac
Onderwerpen macos, touch bar