Screenshots maken en bewerken met Apple Pencil

Screenshots maken met de Apple Pencil doe je zo

Wist je dat je met de Apple Pencil in de hand een screenshot kan maken op je iPad? In deze tip leggen we je uit hoe je een screenshot met de Apple Pencil maakt op de iPad.

Screenshot met Apple Pencil maken

Een screenshot maken op de iPhone of iPad is een fluitje van een cent. Maar als je tijdens het tekenen of maken van aantekeningen de Apple Pencil in je hand hebt, is het wat ongemakkelijker om de knoppencombinaties in te drukken. Daarom heeft Apple een functie toegevoegd waarmee je in één veegbeweging met de Apple Pencil een screenshot kunt maken. Heb je geen Apple Pencil, check dan onze tip over nauwkeurig iPad screenshots maken om te zien hoe het ook zonder slimme pen kan.

De functie wordt ondersteund op alle iPads die geschikt zijn voor de Apple Pencil: van de iPads met de eerste generatie Apple Pencil tot en met de iPad Pro met de Apple Pencil 2.

Een screenshot met de Apple Pencil maken doe je als volgt:

  1. Zorg ervoor dat de Apple Pencil gekoppeld is en voldoende opgeladen is.
  2. Plaats de Apple Pencil in een hoek onderaan het scherm. Dat kan zowel linksonder als rechtsonder zijn. Het maakt niet uit of je de iPad horizontaal of verticaal houdt.
  3. Sleep de Apple Pencil diagonaal over het scherm. Laat los als je de vier hoekjes ziet verschijnen rondom het vastgelegde beeld.

iPad screenshot maken met Apple Pencil

Eenvoudig screenshots bewerken

Voer je dit goed uit, dan verkleint het scherm en kun je de schermafbeelding bewerken. Nu je de Apple Pencil toch al in je hand hebt, kun je zo dus in één beweging een screenshot en aantekeningen maken op je schermafbeelding. Onderaan het scherm verschijnen opties met pennen, stiften, een gummetje en verschillende kleuren waarin je kan tekenen.

iPad screenshot snel bewerken

Meer over het bewerken van screenshots lees je in onze algemene tip. Daarin leggen we de stappen uit voor zowel de iPhone, iPad als op de Mac. Ben je helemaal nieuw met de Apple Pencil? Dan lees je in onze Apple Pencil startgids hoe je uit de voeten kan met Apple’s schrijf- en tekenpen.

Bekijk ook

Direct tekenen op screenshots in iOS en macOS

Als je een screenshot wil bewerken, dan kan dat heel eenvoudig. Je kunt tekenen of tekst toevoegen op een schermafbeelding, zodat je bijvoorbeeld iets duidelijk kunt aanwijzen. In deze tip lees je hoe je de screenshot tekentools op je iPhone, iPad en Mac gebruikt.

Apple Pencil

Apple Pencil is de tekenpen voor je iPad. Er zijn drie modellen: de eerste generatie (2015), tweede generatie (2018) en Apple Pencil met usb-c (2023). Na het koppelen met herkent de iPad kun je beginnen met notities maken en tekenen op het scherm. De iPad herkent elke beweging van de Apple Pencil en laat de lijnen realtime op het scherm zien. De Apple Pencil is oplaadbaar en is via Bluetooth verbonden met je iPad.

Apple Pencil