Apple Mac wallpaper

Dynamisch bureaublad instellen op je Mac geeft een natuurlijker effect

En andere wisselende wallpapers

Op de Mac kun je een dynamisch bureaublad instellen, dat op basis van tijd verandert. Dit geeft een natuurlijker effect aan je Mac en het is prettiger voor je ogen.

Wisselend bureaublad op je Mac

Waarom altijd maar naar dezelfde bureaublad-achtergrond kijken als dat niet hoeft? Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat de wallpaper of bureaubladafbeelding steeds wisselend is. Hieronder bespreken we je opties.

Dynamisch bureaublad op de Mac instellen

Het dynamische bureaublad verandert door de dag heen. Je kunt overdag een lichtgekleurde wallpaper gebruiken en naarmate de avond nadert, zal de wallpaper donkerder worden. Dat is rustiger voor je ogen en het is leuk om te zien gebeuren. De achtergrond is afhankelijk van het tijdstip en je locatie. Als het vroeg donker wordt, zal de vroeg Mac aanpassen. De overgang van de wallpaper gebeurt heel geleidelijk.

macOS Mojave wallpapers

Zo kun je een dynamisch bureaublad instellen:

  1. Open de Systeemvoorkeuren-app (via  > Systeemvoorkeuren).
  2. Klik op Bureaublad en schermbeveiliging en kies het Bureaublad-menu.
  3. Klik in de linkerkolom op Apple > Bureaublad.
  4. Kies een dynamische achtergrond. Je herkent deze aan de diagonaal gestreepte afbeeldingen of aan het dag/nacht-symbool.
  5. Zorg ervoor dat je in het dropdown-menu bovenin (onder de naam van de wallpaper) de achtergrond instelt op Dynamisch.

Dynamische wallpaper instellen Mac

De wallpapers met een dag/nacht-symbool veranderen niet door de dag heen. Die veranderen enkel zodra je hele Mac schakelt van lichte modus naar donkere modus en andersom. Meer weten over donkere modus op de Mac? Bekijk het in onze tip.

Wisselende wallpaper op je Mac-bureaublad

Je hebt ook de mogelijkheid om een wisselende wallpaper in te stellen. De achtergrond verandert dan naar een heel nieuwe afbeelding, in plaats van een donkerdere of lichtere tint van dezelfde afbeelding. Zo stel je het in:

  1. Open de Systeemvoorkeuren-app (via  > Systeemvoorkeuren).
  2. Klik op Bureaublad en schermbeveiliging en kies het Bureaublad-menu.
  3. Kies een map met wallpapers in de linkerkolom.
  4. Zet een vinkje bij Wijzig afbeelding en vul een tijdsduur in, bijvoorbeeld elk halfuur.

Wisselende achtergrond Mac

De wallpaper zal nu elk halfuur wijzigen. Ben je nog op zoek naar mooie wallpapers voor je Mac, dan kun je die vinden in onderstaand artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!