Vrouw met AirPods

Zo kun je muziek luisteren met je AirPods

Op iPhone, iPad, Apple Watch, Mac en Apple TV
Hoe luister je muziek met de AirPods op je iPhone, iPad, Apple Watch, Mac en Apple TV? In deze tip lees je alles over het beluisteren van muziek via je AirPods.

De AirPods zijn op nagenoeg elk apparaat met Bluetooth te gebruiken. Maar hoe luister je naar muziek?


Voordat je de AirPods kunt gebruiken om muziek te luisteren, moet je deze eerst koppelen met het apparaat waarmee je de muziek wil afspelen. Meer over hoe je de AirPods koppelt aan iPhone, iPad, Mac, Apple Watch, Apple TV en andere apparaten, lees je in onze aparte tip.

Bekijk ook

AirPods koppelen met iPhone, iPad en alle andere apparaten

Heb je geen idee hoe je je AirPods moet koppelen aan je iPhone of iPad of wil je weten hoe je ze aan een Apple TV koppelt? Of wil je de koppeling ongedaan maken? In dit artikel lees je alles erover, inclusief weer loskoppelen van de AirPods.

Muziek luisteren met AirPods op de iPhone en iPad

Zodra je de AirPods gekoppeld hebt met je iPhone of iPad en je ze uit de oplaadcase haalt, zijn ze meteen klaar om te gebruiken zodra je ze in je oor stopt. Dankzij oordetectie schakelt de muziek meteen over naar de gekoppelde AirPods.

Als je de laatste keer op een ander apparaat geluisterd hebt, moet je de AirPods handmatig verbinden met je iPhone of iPad:

 1. Open de oplaadcase van de AirPods en stop de AirPods in je oren.
 2. Open het Bedieningspaneel vanaf de hoek rechtsboven naar beneden te vegen (iPad en iPhone zonder thuisknop) of door vanaf de onderkant naar beneden te vegen.
 3. Tik op het AirPlay icoontje met de drie boogjes, rechtsboven bij de mediaspelers.
 4. Kies de AirPods in het lijstje apparaten.

AirPods luisteren via je iPhone.

Luisteren met AirPods op de Apple Watch

Heb je de AirPods gekoppeld aan een iPhone, dan zijn ze automatisch ook klaar om te gebruiken met de Apple Watch. Je kunt dan de muziek die opgeslagen staat op je Apple Watch besluiten via de AirPods, zodat je geen iPhone nodig hebt. Dit is bijvoorbeeld handig als je een rondje wil hardlopen. Je kunt handmatig kiezen om je muziek af te spelen via de AirPods door het Apple Watch Bedieningspaneel te openen en het AirPlay-icoontje te kiezen. Kies daarna voor AirPods om de muziek af te spelen via je Apple Watch. Meer over hoe je muziek op je Apple Watch zet, lees je in onze aparte tip.

Bekijk ook

Muziek luisteren op de Apple Watch: zo werkt het (vernieuwd in watchOS 10)

Wil je muziek luisteren op de Apple Watch? Via draadloze oordopjes of hoofdtelefoon luister je naar de muziek, zonder dat je de iPhone nodig hebt. In deze tip lees je alles over muziek op de Apple Watch zetten en afspelen en het streamen van muziek naar je Apple Watch.

Luisteren met AirPods op de Mac

Om de AirPods te gebruiken met je Mac, moet je deze eerst koppelen. Heb je ze al gekoppeld met je iPhone, dan zijn ze automatisch klaar voor gebruik met je Mac. Verbinding maken doe je als volgt:

 1. Open de oplaadcase van de AirPods.
 2. Klik in de menubalk op het speaker-icoontje.
 3. Klik daarna op de AirPods die in het rijtje verschijnen.

AirPods luisteren via je Mac.

Lees meer in onze tip over AirPods met de Mac gebruiken.

Bekijk ook

Zo gebruik je je AirPods met de Mac

De meeste mensen koppelen de AirPods met de iPhone of iPad, maar je kan de AirPods ook eenvoudig met de Mac gebruiken. In deze tip laten we je zien hoe je dat doet en welke tools er allemaal zijn.

Luisteren met AirPods naar de Apple TV

Sinds tvOS 11 koppelen de AirPods automatisch met de Apple TV als je ze al met je iPhone gekoppeld hebt. Om de AirPods te selecteren, doe je het volgende.

 1. Start een video of audiofragment, zoals een radiostation.
 2. Veeg naar beneden met de Siri Remote als je een filmpje kijkt.
 3. Bij een video kies je voor Audio > AirPods.
 4. Luister je alleen muziek, veeg dan omhoog en kies voor het AirPlay-icoontje. Selecteer daar je AirPods.

AirPods op je Apple TV.

Luisteren met AirPods naar de computer of andere apparaten

Om de AirPods te gebruiken met andere Bluetooth-apparaten, ga je naar de desbetreffende Bluetooth-instelling. Je haalt de AirPods uit de oplaadcase, stopt ze in je oren en ze verschijnen in de Bluetooth-instellingen van je toestel. Waar je de Bluetooth-instelling vindt, verschilt per apparaat.

Meer weten over de AirPods, of wil je nieuwe AirPods kopen? Check dan onze andere overzichten.

Bekijk ook

AirPods kopen? Hier vind je de beste prijzen

Wil je de nieuwste AirPods Pro 2022 kopen of een van de andere varianten? Dan vind je in dit overzicht de winkels, prijzen en acties. Welke winkel hanteert de laagste prijs voor AirPods en waar vind je de meeste voorraad? Ook vertellen we of het kopen van de vorige generatie AirPods nog wel verstandig is.

AirPods

Lees alles over de AirPods, Apple's populaire draadloze oordopjes. Apple heeft inmiddels meerdere generaties van de AirPods uitgebracht en speciale modellen, zoals de AirPods Pro en de AirPods Max. Hoe kun je de AirPods koppelen, hoe zit het met draagcomfort en hoe vind je AirPods snel weer terug? Bekijk de beste AirPods tips en je weet het! Wil je AirPods kopen, dan vind je in ons artikel de beste prijzen. Voor een goede deal check je ons artikel met AirPods aanbiedingen.

AirPods