Vrouw met AirPods

Zo kun je luisteren met je AirPods op iPhone, iPad, Apple Watch, Mac en Apple TV

Hoe luister je muziek met de AirPods op je iPhone, iPad, Apple Watch, Mac en Apple TV? In deze tip lees je alles over het beluisteren van muziek via je AirPods.

De AirPods zijn op nagenoeg elk apparaat met Bluetooth te gebruiken. Maar hoe luister je naar muziek?


Voordat je de AirPods kunt gebruiken om muziek te luisteren, moet je deze eerst koppelen met het apparaat waarmee je de muziek wil afspelen. Meer over hoe je de AirPods koppelt aan iPhone, iPad, Mac, Apple Watch, Apple TV en andere apparaten, lees je in onze aparte tip.

Luisteren met AirPods op de iPhone en iPad

Zodra je de AirPods gekoppeld hebt met je iPhone of iPad en je ze uit de oplaadcase haalt, zijn ze meteen klaar om te gebruiken zodra je ze in je oor stopt. Dankzij oordetectie schakelt de muziek meteen over naar de gekoppelde AirPods. Lukt dit niet automatisch, dan kun je het eenvoudig handmatig instellen via het Bedieningspaneel:

  1. Open de oplaadcase van de AirPods.
  2. Open het Bedieningspaneel door op het beginscherm van boven naar onderen te vegen en veeg daarna één keer naar links om bij de muziekbediening te komen.
  3. Tik daar onderaan op iPhone/iPad en kies voor de AirPods om de audio via de draadloze oordopjes te laten lopen.

Luisteren met AirPods op de Apple Watch

AirPods op je Apple Watch.Heb je de AirPods gekoppeld aan een iPhone, dan zijn ze automatisch ook klaar om te gebruiken met de Apple Watch. Je kunt dan de muziek die opgeslagen staat op je Apple Watch besluiten via de AirPods, zodat je geen iPhone nodig hebt. Dit is bijvoorbeeld handig als je een rondje wil hardlopen. Je kunt handmatig kiezen om je muziek af te spelen via de AirPods door het Apple Watch Bedieningspaneel te openen en het icoontje rechtsonder te kiezen. Kies daarna voor AirPods om de muziek af te spelen via je Apple Watch. Meer over hoe je muziek op je Apple Watch zet, lees je in onze aparte tip.

Luisteren met AirPods op de Mac

Om de AirPods te gebruiken met je Mac, moet je deze eerst koppelen. Nadat je dat gedaan hebt, is het heel eenvoudig om muziek uit je Mac te luisteren via je AirPods. Doe daarvoor het volgende:

  1. Open de oplaadcase van de AirPods.
  2. Klik in de menubalk op het speaker-icoontje.
  3. Klik daarna op de AirPods die in het rijtje verschijnen.

AirPods luisteren via je Mac.

Luisteren met AirPods naar de Apple TV, computer of andere apparaten

Om de AirPods te gebruiken met de Apple TV of andere Bluetooth-apparaten, ga je naar de desbetreffende Bluetooth-instelling. Voor de Apple TV doe je het volgende:

  1. Ga naar Instellingen > Afstandsbediening en andere apparaten > Bluetooth.
  2. Selecteer de AirPods en druk op koppel.
  3. Als je het volume in wil stellen, dan doe je dat met de volumeknoppen op de Siri Remote.

AirPods op je Apple TV.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2018
Categorie Muziek
Onderwerp airpods
Device AirPods