Bedieningspaneel in iOS 11 op de iPhone.

Bedieningspaneel op toegangsscherm uitschakelen

Het Bedieningspaneel biedt snelle toegang tot allerlei instellingen en functies, maar het geeft anderen ook de mogelijkheid om allerlei instellingen aan te passen terwijl je toestel vergrendeld is. Wil je dit voorkomen, dan kun je het Bedieningspaneel vanaf het toegangsscherm uitschakelen. Wij leggen je uit hoe je dat doet.

Vanaf het Bedieningspaneel krijg je snel toegang tot instellingen op je iPhone en iPad. Veeg je vanaf de onderkant van het scherm omhoog, dan verschijnt het Bedieningspaneel. Er staat geen persoonlijke informatie op, maar je kunt wel bepaalde instellingen op de iPhone in- en uitschakelen. Ook kun je de iPhone in vliegtuigmodus zetten, zodat je niet meer zo gemakkelijk je toestel kunt terugvinden. Het Bedieningspaneel (Control Center) biedt veel gemak, maar als je maximale beveiliging wilt kun je het ook uitschakelen vanaf het toegangsscherm.

Bedieningspaneel uitschakelen op toegangsscherm

Volg deze stappen om niet langer vanaf het toegangsscherm het Bedieningspaneel te kunnen openen:

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Touch ID/Face ID en toegangscode.
  3. Voer je toegangscode in.
  4. Scroll naar onderen en zet onder het kopje Toegang bij vergrendeling de schakelaar bij Bedieningspaneel uit.

Bedieningspaneel op het toegangsscherm uitschakelen.

Het Bedieningspaneel is vanaf nu niet meer te openen als de iPhone vergrendeld is. Je moet daarom altijd eerst de toegangscode invoeren of Touch ID of Face ID gebruiken voordat je bij de knoppen in het Bedieningspaneel kan komen. Het Bedieningspaneel is wél toegankelijk vanaf het toegangsscherm als je iPhone of iPad eenmaal ontgrendeld is. Dit gebeurd bijvoorbeeld na het scannen van je gezicht bij het gebruik van Face ID, nog voordat je omhoog veegt om naar het beginscherm te gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2018
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen bedieningspaneel, beveiliging, toegangsscherm
Devices iPad, iPhone
Software iOS