Twitter gebruikersnaam negeren.

Woorden, hashtags en gebruikers negeren in Twitter: zo doe je dat

Word je lastiggevallen op Twitter? Wil je bepaalde hashtags of scheldwoorden verbergen uit je tijdlijn? Je kunt in de Twitter-app woorden, hashtags en gebruikersnamen negeren, zodat de tweets niet verschijnen. Je leest hier hoe je dat doet.

Als je je ergert aan bepaalde gebruikersnamen, woorden of hashtags op Twitter, dan is er een optie om deze te negeren. Je kunt in de Twitter-app zowel instellen dat bepaalde woorden genegeerd worden in je tijdlijn of alleen in het Meldingen-overzicht. Ook kun je kiezen voor hoe lang de woorden genegeerd worden. In deze tip lees je hoe je dat doet.

Twitter gebruikersnaam negeren.

Woorden, hashtags en gebruikers negeren in Twitter

De optie om woorden te negeren is in het leven geroepen om van Twitter een veiligere plek te maken. Zo kun je bijvoorbeeld bepaalde scheldwoorden negeren, zodat tweets met deze woorden voor jou niet zichtbaar zijn. De functie is echter ook goed te gebruiken om tweets met bepaalde hashtags te verbergen, bijvoorbeeld in verband met spoilers voor je favoriete series. In de Twitter-app doe je dit als volgt:

  1. Open de Twitter-app en tik op het tabblad Meldingen.
  2. Selecteer de optie Genegeerde woorden.
  3. Tik rechtsonder op Voeg toe.
  4. Vul nu het woord, zin, @gebruikersnaam of #hashtag in dat je wil negeren.
  5. Bij de schakelaars kies je of dit geldt voor je tijdlijn of alleen het Meldingen-overzicht.
  6. Je kunt ook kiezen om de woorden van iedereen of alleen de mensen die je volgt te negeren.
  7. Tot slot kun je instellen voor hoelang de woorden genegeerd worden. Je kunt kiezen uit altijd, 24 uur, 7 dagen of 30 dagen.

Woorden, hashtags en gebruikersnamen negeren op Twitter.

Deze instellingen zorgen ervoor dat je Twitter meer naar je eigen smaak kunt aanpassen. Een andere tip is om anonieme ei-accounts te filteren, zodat meldingen van deze accounts niet in jouw overzicht te zien zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2017
Categorie Apps
Onderwerp twitter