Aanbiederinstellingen op je iPhone ontvangen

Wat zijn aanbiederinstellingen op de iPhone?

Op de iPhone krijg je regelmatig nieuwe aanbiederinstellingen (carrier updates). iCulture legt uit waar die aanbiederinstellingen voor bedoeld zijn en hoe je achterhaalt welke wijziging ze bevatten.

Eens in de zoveel tijd vraagt je iPhone of je een update voor de aanbiederinstellingen (carrier updates) wil installeren. Deze aanbiederinstellingen bieden de kleine verbeteringen voor je iPhone, maar wat wordt er gewijzigd? We leggen het in deze tip uit.


Aanbiederinstellingen op je iPhone ontvangen

Aanbiederinstellingen: kleine wijzigingen van je provider

De aanbiederinstellingen op de iPhone zijn afkomstig van je telecomprovider. In deze instellingen staat hoe je iPhone moet communiceren met het netwerk van bijvoorbeeld KPN, T-Mobile, Tele2, BASE, Proximus of een andere provider.

Nieuwe aanbiederinstellingen bieden op je iPhone meestal kleine, technische wijzigingen of voegen nieuwe functies toe zoals Visual Voicemail of bellen via 4G. De manier waarop je iPhone met het mobiele netwerk of 4G-netwerk verbinding maakt wordt bijvoorbeeld gewijzigd, zodat je sneller met de juiste masten verbindt. Ook kunnen providers op deze manier nieuwe ontwikkelingen bijbenen.

Nieuwe technische mogelijkheden
Af en toe gebruiken providers de aanbiederinstellingen om grote nieuwe wijzigingen te introduceren, bijvoorbeeld toen de Nederlandse netneutraliteitswetten werden aangenomen. Ook activeerden providers de Persoonlijke Hotspot-functie op de iPhone via een carrier update (bijvoorbeeld hier bij Telfort) om de speciale 4G-schakelaar tevoorschijn te halen.

Op het moment dat aanbiederinstellingen beschikbaar worden gesteld, weet je vaak niet exact wat er is veranderd. Er is geen bijgevoegd tekstbestand waarin alle veranderingen uitgebreid zijn gedocumenteerd. iCulture probeert bij het verschijnen van nieuwe aanbiederinstellingen vaak contact op te nemen met de betreffende provider om meer duidelijkheid te krijgen.

Aanbiederinstellingen downloaden

Nieuwe aanbiederinstellingen verschijnen automatisch op je iPhone: een notificatie op het scherm vraagt of je ze wil downloaden. Dit proces duurt ook niet lang, omdat het instellingenbestand zeer klein is.

Vodafone met aanbiederupdate 27.2 voor bellen via 4G.

Het kan zijn dat je de nieuwe aanbiederinstellingen niet direct op je iPhone aangeboden krijgt. Het is dan mogelijk om te controleren welke versie je hebt door naar Instellingen > Algemeen > Info te gaan.

Je kunt de nieuwste versie van de aanbiederinstellingen ook downloaden en installeren via iTunes. Door je iPhone met een kabel te verbinden aan een computer en iTunes te openen, wordt automatisch gecontroleerd of de meest recente versie aanwezig is. Is dat niet het geval, dan zie je onderstaande afbeelding. Klik op Download en werk bij om de update te downloaden en te installeren.

Aanbiederinstellingen update.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2017
Categorie Telefoonfuncties
Onderwerp telefoon