Zo kun je datum, tijd en locatie van foto’s aanpassen op je iPhone

Sinds iOS 15 kun je EXIF-data van foto's bekijken. Je kunt zelfs datum en tijd van een foto aanpassen of de locatie waar de foto is gemaakt wijzigen. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt.

Er zijn diverse apps waarmee je EXIF-data van foto’s kunt bekijken. Sinds iOS 15 en iPadOS 15 kan het ook standaard op de iPhone en iPad. Je kunt zien met welke camera en lens een foto is gemaakt en op welk tijdstip. Handig is dat je nu ook datum, tijd en locatie kunt aanpassen in de Foto’s-app.

Datum en tijd aanpassen in de Foto’s-app

Het maakt niet uit of een foto met je iPhone is gemaakt of met een aparte camera. Je kunt zelfs foto’s van het internet opslaan en hiervan de datum en tijd aanpassen, mocht je dat willen. Het kan van pas komen in een ongeorganiseerde fotobibliotheek, of wanneer je DSLR nog op de verkeerde tijdszone stond. Zo kun je datum en/of tijd aanpassen:

  1. Open de Foto’s-app en kies een foto.
  2. Tik op de infoknop (de blauwe i met cirkel eromheen). Zie je geen knoppen? Tik dan eenmaal op je scherm.
  3. Tik op Pas aan.
  4. Kies een nieuwe datum, tijd en/of tijdzone en tik op Gereed.

Datum en tijd aanpassen voor een foto

Pas je de datum of tijd aan, dan wordt de foto verplaatst naar het juiste moment als je je foto’s bekijkt vanuit het Bibliotheek-tabblad. Zit je in het Albums-tabblad, dan blijft de positie van je foto ongewijzigd. Dit album is immers gesorteerd op datum van toevoeging en niet op datum van de foto’s.

Locatie aanpassen in de Foto’s-app

Klopt de locatie waar de foto is gemaakt niet helemaal, of vind je dat de automatisch ingestelde locatie niet klopt? Dan kun je het aanpassen.

Zo werkt het:

  1. Open de gewenste foto in de Foto’s-app.
  2. Blader omlaag zodat je een kaartje met de locatie ziet.
  3. Tik op Pas aan.
  4. Vul een nieuwe locatie in.

Meer over EXIF-data van foto’s lees je in onze aparte tip.

Bekijk ook

Zo kun je de EXIF-data bekijken van foto's op iPhone, iPad en Mac

Dankzij de EXIF-data is te achterhalen waar een bepaalde foto is gemaakt en op welk tijdstip. In deze tip leggen we uit hoe je de EXIF-data van een foto kunt bekijken op de iPhone, iPad en Mac.