Apple Vision Pro WWDC 2023

Wat kost de Vision Pro? Dit is de prijs in euro’s

Apple heeft aangekondigd dat de Vision Pro naar de eerste Europese landen komt. Nederland zit er nog niet bij, maar we weten nu wel wat de prijs in euro's gaat worden.

Dit artikel is bijgewerkt met de nieuwste info.

Apple Vision Pro: Europese prijzen

De Vision Pro komt binnenkort naar drie Europese landen: Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Vanaf 12 juli kun je in deze landen de headset aanschaffen, maar de pre-order begint iets eerder: al op 28 juni 2024 om 14:00 uur kun je gaan klaarzitten om je bestelling te plaatsen. Ben je benieuwd wat je gaat betalen? Dat zie je hieronder.

Vision Pro prijs in Duitsland en Frankrijk

In Duitsland en Frankrijk gaat de Vision Pro €3,999,- kosten en dat is minder dan we aanvankelijk hadden verwacht. We dachten namelijk op basis van andere dure Apple-producten dat de prijs eerder rond de €4.200 zou liggen. Zit je momenteel even krap bij kas, dan kun je in Duitsland ook 36 maandelijkse termijnen van €117,09 betalen en dit is inclusief 3,5% effectieve rente.

Dit zijn de overige prijzen die in Duitsland en Frankrijk worden gerekend:

 • 256GB: €3.999,-
 • 512GB: €4.249,-
 • 1TB: €4.499,-
 • AppleCare: €549,-

Let op dat je de Vision Pro wel online kunt reserveren voor pre-order, maar je kunt niet op een bezorgadres in Nederland of België laten leveren. Je zult dus een adres in Duitsland of Frankrijk moeten opgeven of zelf naar een Apple Store moeten afreizen om persoonlijk af te halen. Dit kan bijvoorbeeld in Oberhausen, Düsseldorf of Keulen (Duitsland) of in Lille (Frankrijk).

Vision Pro bovenaanzicht

Daarnaast kun je diverse accessoires kopen, waarvan we nu ook de europrijs weten:

 • Extra Solo Knit Band (maat S, M of L): €115,-
 • Extra Dual Loop Band: €115,-
 • Extra Light Seal (één maat): €219,-
 • Extra Light Seal-kussen (maat N, N+, W of W+): €29,-
 • Extra Vision Pro-batterij: €219,-
 • Zeiss-lenzen: vanaf €115,-
 • Reishoes: €219,-
 • Belkin batterijhouder: €59,95

Vision Pro prijs in Verenigd Koninkrijk

Reis je liever af naar het Verenigd Koninkrijk, dan moet je rekening houden met de volgende prijzen:

 • 256GB:  £3,499
 • 512GB:  £3,699
 • 1TB:  £3,899

Twijfel je hoeveel opslag je moet nemen? In onze Vision Pro review kun je lezen over de ervaringen van onze reviewer, Hugo. Hij koos de versie met 256GB opslag. Daarvan neemt visionOS ongeveer 20GB in beslag. De rest kun je dus vullen met eigen apps, die over het algemeen weinig ruimte in beslag nemen. Als je geavanceerde games gaat spelen is de opslag uiteraard wel sneller vol.

Vision Pro: is de prijs realistisch?

Behalve voor het kijken naar films en het spelen van games kun je de Vision Pro ook voor allerlei kenniswerk gebruiken. Denk aan onderweg aan presentaties werken, videogesprekken vanuit hotelkamers voeren en in de trein een rapport afmaken. Voor die groep mensen kan de Vision Pro een uitkomst zijn, want je hoeft geen extern scherm mee te nemen en je kunt op een ‘immersive’ manier aan videogesprekken deelnemen. Kijk je naar de vele sensoren en camera’s, dan is de prijs van €4.000,- misschien niet eens zo overdreven. De Vision Pro is een van de meest complexe producten die Apple heeft gemaakt en is qua camera’s, sensoren en andere technologie niet te vergelijken met een topmodel MacBook Pro.

Vision Pro voorbeeld

Ons advies: probeer de headset een keertje als ‘ie uit is, om jezelf een beeld te vormen of je dit nodig hebt en of hij voor jouw geplande toepassingen z’n geld waard is. Wellicht ben je in één keer om, maar de kans is groot dat je besluit om nog even te wachten op een goedkopere versie. Of misschien wil je wachten tot er wat meer duidelijkheid is of de Vision Pro een succes is. De Apple Watch heeft er ook meerdere jaren over gedaan totdat doorsnee consumenten er het nut van inzagen.

Bekijk ook

Vision Pro komt naar Europa (maar nog niet naar Nederland)

Apple heeft laten weten dat de Vision Pro de oversteek maakt naar Europa. Binnenkort is de Vision Pro-headset bij de eerste Europese landen te koop, maar Nederland doet nog niet mee. Toch is de release in Europa voor ons goed nieuws.

Revisiegeschiedenis:

 • 2024 - 11 juni, 09:25: De Europese prijzen zijn nu bekend. We hebben het artikel bijgewerkt.
 • 2024 - 11 januari, 15:46: Omdat de Vision Pro bijna op de markt komt, hebben we de berekeningen opnieuw uitgevoerd met huidige producten en hun prijzen.

Vision Pro

Vision Pro is de eerste headset van Apple voor spatial computing. Deze headset combineert augmented reality met virtual reality en heeft allerlei standaard ingebouwde apps die je kent van de iPhone, iPad en Mac, maar dan in een virtuele omgeving, geprojecteerd in je echte omgeving. Hij is sinds 2 februari 2024 in de VS verkrijgbaar voor een prijs vanaf $3.499,-. Andere landen volgen later.

Vision Pro

Reacties: 24 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.