tim cook macbook

iCulture-lezers kijken het meest uit naar nieuwe Macs op WWDC 2016

Naar welke aankondigingen van WWDC kijkt de iCulture-lezer het meeste uit? Uit onze poll in het voorspellingenartikel blijken nieuwe Macs het meest populair. Op een tweede plaatst staat de Nederlandse uitrol van Apple Pay.

tim cook macbook
Ondanks dat het niet zo heel waarschijnlijk is dat Apple tijdens de WWDC-keynote van 13 juni nieuwe Macs aan gaat kondigen, is dat wel het onderwerp waar de iCulture-lezer het meest naar uit kijkt. In ons uitgebreide voorspellingenartikel blikten we vooruit naar alle onderwerpen die mogelijk besproken gaan worden tijdens de WWDC. Wij vroegen waar jullie het meest naar uitkijken en uit de poll blijkt dat nieuwe Macs bovenaan jullie verlanglijstje staan.

Nieuwe Macs op WWDC populair

De WWDC is vooral een ontwikkelaarsconferentie en hoewel de focus dit jaar waarschijnlijk op software zal liggen, hoopt bijna 32% van de iCulture-lezers op nieuwe Macs. Vooral de MacBook Pro is al een flinke tijd niet meer geüpdatet en met de recente geruchten over een nieuw model met USB-C en een OLED-balk, lijkt het erop dat de MacBook Pro het eerste model is dat kan rekenen op een nieuwe versie. Het is echter onwaarschijnlijk dat de WWDC het juiste podium is, want vermoedelijk kondigt Apple dit nieuwe model pas later in het jaar aan.

Welke aankondigingen zijn dan nog meer populair onder de iCulture-lezer? Op een tweede plek staat Apple Pay in Nederland. Apple’s betaaldienst verscheen in oktober 2014 in Amerika en Apple zegt hard te werken aan een Europese uitrol, maar of wij nu al aan de beurt zijn valt nog te bezien. Bijna 21% van de stemmen hoopt het meest op een aankondiging van Apple Pay in Europa. Op een derde plaatst staat de aankondiging van iOS 10 met onder andere een flink verbeterde Siri, nieuwe Apple Music en meer. Deze optie kon rekenen op bijna 20% van het totale aantal stemmen.

Minder populaire opties volgens de lezers zijn nieuwe randapparatuur zoals AirPort-apparaten en een extern scherm, tvOS 10 voor de Apple TV en OS X 10.12 voor de Mac. Vooral laatstgenoemde kan dit jaar waarschijnlijk wel rekenen op een aantal nieuwe functies, zoals een desktopversie van Siri.

Op maandag 13 juni om 19:00 Nederlandse tijd gaan we zien wat Apple allemaal voor ons in petto heeft. We volgen alle ontwikkelingen uiteraard op de voet en brengen je op de hoogte van alle aankondigingen tijdens WWDC 2016. Wil je onze voorspellingen nog eens nalezen, dat kan in ons voorspellingenartikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2016, 19:03
Categorie Achtergrond
Onderwerpen wwdc, wwdc 2016

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.