MacBook Pros 2016

‘Apple werkt aan dunnere MacBook Pro met OLED-balk en Touch ID’

Apple werkt aan een dunnere MacBook Pro, die in 2016 uitkomt en voorzien is van Touch ID en een OLED-balkje boven het toetsenbord.

Als je zit te wachten op een nieuwe MacBook, dan is het verstandig om nog even te wachten tot later dit jaar. Volgens de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo werkt Apple aan een compleet vernieuwde MacBook Pro, die nog in 2016 uitkomt. Kuo beweert dat Apple een dunnere 13- en 15-inch MacBook Pro gaat uitbrengen met Touch ID, een aanraakgevoelige OLED-balk, USB-C en Thunderbolt 3.

MacBook Pros 2016

Dunnere MacBook Pro

Het staat in een notitie aan investeerders, die Kuo maandag beschikbaar stelde. Daarin beweert Kuo dat de MacBook Pro een gewijzigd design krijgt in het vierde kwartaal van 2016. Het wordt dunner en lichter dan de huidige modellen en zal ook wat functies uit de mobiele apparaten overnemen.

Kuo denkt dat er een Touch ID-vingerafdrukscanner in de nieuwe MacBook Pro komt, de eerste keer dat Apple het toepast in een Mac. Ook komt er een aanraakgevoelige OLED-balk boven het toetsenbord, die de fysieke functietoetsen zal vervangen.

Thunderbolt en USB-C
In eerdere patenten zijn zulke aanraakgevoelige oplossingen voor het toetsenbord al eens genoemd. Om de MacBook Pro dun genoeg te krijgen zal Apple kiezen voor een toetsenbord met vlindermechanisme.

Net als in de 12-inch MacBook zou Apple ook in de MacBook Pro de nieuwe USB-C aansluitingen gaan aanbieden. Daarnaast komt er een Thunderbolt-poort, waarschijnlijk gebaseerd op Thunderbolt 3. De vraag is nog of Apple de MagSafe-aansluiting gaat opofferen en ook bij de MacBook Pro voor opladen via USB-C kiest.

MacBook Pro Retina

Kuo noemt de MacBook Pro-update de “meest significante update die Apple ooit heeft ondernomen”:

While long overlooked, the MacBook line is the brightest spot for Apple’s 2016 rollouts. This is particularly true of the two new MacBook Pro models, to be introduced in 4Q16, as they will have a thinner and lighter form factor, Touch ID, use OLED display touch bar (to replace physical function keys, located above the keyboard) and adopt USB- C / Thunderbolt 3.

Drie MacBook-lijnen
Ook interessant om te weten: Kuo denkt dat Apple de drie MacBook-lijnen zal handhaven. Mocht je nog twijfelen of de MacBook Air nog wel op de markt blijft, dan kan Kuo je in ieder geval geruststellen: de analist denkt dat de MacBook Pro blijft bestaan voor de bovenkant van de markt, de 12-inch MacBook is gericht op het middensegment en de MacBook Air zal dienstdoen als instapmodel met relatief lage prijs.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2016, 9:01
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen macbook, macbook pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.