Tim Cook op WWDC 2015

WWDC 2016: alles over Apple’s ontwikkelaarsconferentie in 2016

WWDC is Apple's jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie in juni. Welke aankondigingen heeft Apple tijdens WWDC 2016 gedaan? Dat lees je in deze round-up van dit belangrijke evenement voor ontwikkelaars, WWDC 2016!

Tijdens WWDC kondigt Apple ieder jaar nieuwe versies van iOS en Mac OS X aan en is er vaak ook aandacht voor ander Apple-nieuws. Alle aankondigingen van WWDC 2016 vind je in een apart artikel. Hieronder bespreken we de algemene informatie over WWDC 2016.

Bekijk ook

WWDC 2016: dit is er allemaal door Apple aangekondigd

Wat heeft Apple op WWDC 2016 allemaal aangekondigd over iOS 10, macOS 10.12 Sierra, watchOS 3, tvOS 10 en Apple Music? Wij hebben alles voor je op een rij gezet in dit overzicht.

WWDC 2016 logo

WWDC 2016: 13 tot 17 juni

WWDC vindt elk jaar plaats in juni, van maandag tot en met vrijdag. In 2016 werd gekozen voor 13 t/m 17 juni 2016, zoals we eerder al voorspelden op iCulture.

Wat is WWDC?
WWDC staat voor Worldwide Developer Conference en is gericht op ontwikkelaars die software maken voor Apple-producten zoals de iPhone, iPad, Apple TV en Mac. Toch is er ook voor gewone gebruikers altijd genoeg te beleven, vooral tijdens de traditionele keynote op maandag.

Op maandag geeft Apple steevast een keynote met aankondigingen die voor iedereen interessant zijn. De keynote vond in 2016 plaats op maandag 13 juni 2016 om 19:00 Nederlandsse tijd. Na deze algemene keynote volgden er technische sessies, bedoeld voor ontwikkelaars.

WWDC 2015 Tim Cook

Het aantal plaatsen is beperkt; de tickets werden daarom beschikbaar gesteld via een verloting. Thuisblijvers konden via livestreams alles volgen er waren ook opnames van workshops die je achteraf kon terugkijken. Je mist dan natuurlijk wel de mogelijkheid om in direct contact te komen met Apple-engineers.

Ontwikkelaars konden zich aanmelden via de speciale WWDC-ticketwebsite. Ontwikkelaars schreven zich daar in en kregen daarna te horen of ze een toegangskaart konden kopen. Op de WWDC-website vind je ook een volledig schema van alle geplande activiteiten en locaties.

WWDC 2016 uitnodiging

WWDC 2016 aankondigingen

De belangrijkste aankondigingen van WWDC 2016:

Alle WWDC 2016 aankondigingen vind je hier overzichtelijk bij elkaar:

Bekijk ook

WWDC 2016: dit is er allemaal door Apple aangekondigd

Wat heeft Apple op WWDC 2016 allemaal aangekondigd over iOS 10, macOS 10.12 Sierra, watchOS 3, tvOS 10 en Apple Music? Wij hebben alles voor je op een rij gezet in dit overzicht.

Bill Graham Civic Auditorium in San Francisco

Twee locaties voor WWDC 2016

Het evenement vond dit jaar plaats op twee locaties. De traditionele keynote op maandag vond plaats in het Bill Graham Civic Auditorium in San Francisco. Deze evenementenzaal werd eerder ook al gebruikt voor Apple-keynotes. Aan het eind van de dag werden op WWDC 2016 ook de Apple Design Awards uitgereikt, voor de apps met het beste design. Ook dit vond plaats in het Bill Graham-gebouw.

WWDC 2016 Moscone West

De workshopsessies vonden net als voorgaande jaren plaats in Moscone West, een paar honderd meter verderop. Ontwikkelaars konden daar in meer dan 100 sessies kennis opdoen over het ontwikkelen van apps en vragen stellen aan Apple-engineers. Er waren ook gastsprekers uit de technologie-industrie die tijdens de WWDC presentaties hielden. Ook deze vonden plaats in Moscone West.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
november 2019
Onderwerp
,