Periscope-ios-twitter

Twitter begint met uitrol van Periscope-knop in Twitter-app op iOS

Twitter is begonnen met het uitrollen van een Periscope-knop in de Twitter-app. Daardoor kun je direct vanuit de Twitter-app op je iPhone een livestream starten. De functie komt de komende tijd beschikbaar voor alle iOS-gebruikers.

Periscope-ios-twitter
Als er iets bijzonders staat te gebeuren waar je snel over wil tweeten, dan kan het zijn dat je achteraf spijt hebt dat je het niet gelivestreamd hebt via Periscope. Maar geen nood: het wordt binnenkort een stukje eenvoudiger om vanuit de Twitter-app een livestream te starten met Periscope.

Periscope is een dienst waarmee je livebeelden kunt uitzenden via je iPhone-camera. Maak je iets bijzonders mee, dan kun je de livestream aanzetten, zodat al je vrienden het kunnen meebeleven. Het kan van pas komen als je je favoriete artiest tegen het lijf loopt, of als je als burgerverslaggever anderen wilt laten meekijken bij een nieuwsgebeurtenis. Het enige wat je tot nu toe nodig had is de Periscope-app (en wat vrienden die zin hebben om mee te kijken). Nu er ook een knop in Twitter waarmee je de Periscope-stream kunt starten.

Ga live met Periscope vanuit Twitter

Periscope-knop in de Twitter-app laat je live gaan.De knop verscheen enkele weken geleden al bij enkele Android-gebruikers, maar wordt nu langzaamaan uitgerold naar ios-gebruikers van Twitter. De Live-knop is te zien in het scherm voor het maken van een tweet, naast de knop om een foto te maken of er eentje te kiezen uit je fotobibliotheek. In de Android-app van Twitter word je momenteel nog naar de Periscope-app doorgestuurd, maar Twitter meldt aan BuzzFeed dat iedereen straks rechtstreeks vanuit Twitter kan livestreamen met Periscope. Of je dan nog steeds doorgestuurd wordt naar de Periscope-app of dat dit echt rechtstreeks vanuit de Twitter-app kan, is niet helemaal duidelijk.

Het is niet gek dat Twitter met deze nieuwe knop op de proppen komt. Periscope is in handen van Twitter en onlangs lanceerde Facebook haar Facebook Live-functie, waardoor iedereen kan livestreamen vanuit de standaard Facebook-app. Twitter wil daarom niet achterblijven en voegt deze nieuwe knop toe.

Onlangs voerde Periscope al enkele andere veranderingen door, zoals het tekenen in een livestream, het opslaan van je video en het starten van een livestream via een drone. De nieuwe knop in de Twitter-app lijkt de nieuwe stap te zijn om mensen meer te laten livestreamen via Periscope.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2016, 17:43
Categorie Apps
Onderwerpen periscope, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.