WWDC 2023

Apple kondigt WWDC 2023 aan: op deze datum weten we alles over iOS 17 en Apple’s headset

Apple heeft de datum van de WWDC 2023 bekendgemaakt. Dit jaar wordt het een spannende editie, want Apple gaat naar verwachting veel meer aankondigen dan software-updates. We verwachten ook Apple's mixed reality-headset voor het eerst te zien. Blok je agenda, want dit zijn de data!
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Juni staat voor Apple altijd in het teken van de WWDC en dat is ook dit jaar weer het geval. De WWDC is Apple’s jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars, waarin de nieuwste ontwikkelingen rondom software (en soms ook hardware) besproken worden. Wij als Apple-fans leren wat er allemaal nieuw is in de nieuwste iOS-update, terwijl ontwikkelaars leren hoe ze hun apps kunnen verbeteren en welke nieuwe mogelijkheden er allemaal komen. De WWDC 2023 is nu dus officieel via een persbericht aangekondigd, mét een datum. Van 5 juni tot en met 9 juni wordt de WWDC 2023 gehouden, met de belangrijke keynote op maandag 5 juni.

WWDC 2023 datum bekend: 5 juni

Tijdens de presentatie op maandag 5 juni rond 19:00 Nederlandse tijd, zal Apple de belangrijkste aankondigingen van de WWDC bespreken. We kunnen daar in ieder geval de onthulling van iOS 17, iPadOS 17, macOS 14, watchOS 10 en meer verwachten. Apple licht de belangrijkste verbeteringen voor de nieuwe functies uit, waarna kort daarna de eerste beta voor ontwikkelaars uitkomt. De rest van de week bespreekt Apple in diverse sessies voor ontwikkelaars hoe de nieuwe functies in apps geïmplementeerd kunnen worden. Soms duiken er nog wat extra handige functies op, die niet in de presentatie aan bod komen. De keynote zal via een livestream gevolgd kunnen worden en bij iCulture doen we daar natuurlijk uitgebreid verslag van, ook de rest van de week.

Maar het draait niet alleen om software. Dit jaar verwachten we dat een groot deel van de presentatie gaat over hardware. Apple’s langverwachte mixed reality-headset, mogelijk met de naam Reality Pro, zal hier volgens de meest betrouwbare bronnen eindelijk onthuld worden. Oorspronkelijk had Apple dat dit voorjaar al willen doen, maar die onthulling moest worden uitgesteld tot de WWDC. Een bevestiging dat Apple’s headset eindelijk getoond wordt, is er nog niet. Maar alles wijst erop dat het in juni echt gaat gebeuren.

Tim Cook op WWDC 2022

Wat kun je van iCulture verwachten?

Bij iCulture volgen we alle ontwikkelingen uiteraard op de voet. Alles over de nieuwe software-updates en andere nieuwe producten lees je op onze (mobiel) website terug in uitgebreide artikelen, zodra het nieuws bekendgemaakt wordt. Zo houden we je op de hoogte van alle onderwerpen die tijdens de presentatie langskomen en je kunt meteen meepraten met andere iCulture-lezers in de reacties onder de artikelen. Ben je niet thuis of in de buurt van een computer? Via ons Twitter-account @iCulture doen we ook verslag van al het belangrijke nieuws. De Apple-livestream kun je ook vanuit dit artikel terugkijken.

https://www.iculture.nl/uitleg/wwdc/wwdc-2023/

Hieronder vind je Apple’s officiële Nederlandse persbericht:

Apple Worldwide Developers Conference gaat op 5 juni 2023 van start

De hele conferentie is online beschikbaar voor alle ontwikkelaars, met op 5 juni een speciaal event op Apple Park

Inzendingen voor de Swift Student Challenge mogen vanaf nu t/m 19 april worden ingestuurd

CUPERTINO, CALIFORNIË, 29 maart 2023 — Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat de jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC) dit jaar van 5 t/m 9 juni online plaatsvindt. Daarnaast krijgen ontwikkelaars en studenten de kans om op de eerste dag een speciale ervaring op Apple Park bij te wonen. Alle ontwikkelaars hebben gratis toegang tot WWDC23, waar de nieuwste features van iOS, iPadOS, macOS, watchOS en tvOS worden gepresenteerd. In het kader van het streven van Apple om ontwikkelaars zo goed mogelijk te ondersteunen bij het maken van innovatieve apps, krijgen ze bij dit event de unieke kans om direct met de engineers van Apple te spreken. Daarnaast krijgen ze inzichten over nieuwe technologieën plus allerlei tools waarmee ze hun visie kunnen waarmaken aangeboden.

“WWDC is een van onze favoriete tijden van het jaar bij Apple omdat het een gelegenheid is om in contact te komen met de getalenteerde ontwikkelaars van over de hele wereld die deze community zo buitengewoon maken”, aldus Susan Prescott, Vice President Worldwide Developer Relations van Apple.

Naast de aankondigingen tijdens de keynote- en de State of the Union-presentaties omvat het online programma dit jaar sessies, één-op-één Labs en gelegenheden om met de engineers van Apple en met andere ontwikkelaars te spreken. Bovendien krijgen ontwikkelaars en studenten de kans om op 5 juni op Apple Park de keynote en de State of the Union bij te wonen, terwijl de rest van de community online meekijkt. Het aantal plaatsen voor dit event op locatie is beperkt. Kijk op de Apple Developer-website of in de app hoe je je kunt aanmelden.

WWDC Swift Students Challenge

Tijdens WWDC23 wordt ook de Swift Student Challenge gehouden om de volgende generatie ontwikkelaars te steunen. Deze challenge is een van de vele programma’s die Apple in het leven heeft geroepen om niet alleen ontwikkelaars verder te helpen, maar iedereen die programmeren leuk vindt en daar meer over wil leren. Studenten uit de hele wereld mogen een app-playground met een thema naar keuze bouwen en inzenden. Zij werken daarbij in Swift Playgrounds, een revolutionaire iPad- en Mac-app waarmee je op een leuke, interactieve manier met de programmeertaal Swift code kunt schrijven. Studenten kunnen hun creatie voor de challenge van dit jaar vanaf nu inzenden. De deadline is 19 april. Ga voor meer informatie naar de Swift Student Challenge-website.

In aanloop naar WWDC23 maakt Apple nieuwe informatie over deze conferentie bekend in de Apple Developer-app en op de Apple Developer-website.

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.