WhatsApp iPhone

Herinnering: Met de iPhone 4 kun je niet meer whatsappen

Gebruik je nog een iPhone 4 om in contact te blijven met vrienden of familie via WhatsApp, dan kan dat binnenkort niet meer. WhatsApp stopt namelijk vanaf 1 februari 2020 met de ondersteuning van iOS 7.

WhatsApp stopt met support voor iOS 7 en iPhone 4

De meeste mensen kopen om de zoveel jaar een nieuwe iPhone, maar dat geldt niet voor iedereen. Er zijn altijd ook nog mensen die wat langer met een toestel doen. Ben of ken je iemand die bijvoorbeeld nog een iPhone 4 gebruikt, dan is er minder goed nieuws als je voorlopig nog niet van plan was om deze in te ruilen voor een nieuwer model. WhatsApp gaat namelijk stoppen met de ondersteuning van iOS 7.


Om precies te zijn stopt WhatsApp met iOS 7 vanaf 1 februari 2020, zo is te lezen in een support-artikel. Ook andere oudere besturingssystemen zullen dan niet meer ondersteund worden. Voor iPhone-gebruikers betekent dit dus dat je minimaal een iPhone 4s moet hebben om te kunnen blijven whatsappen. De iPhone 4 kan nog bijgewerkt worden naar iOS 7 maar daarna stopt het. De iPhone 4s draait nog iOS 9, dus daarmee kun je nog wat langer WhatsApp blijven gebruiken.

Wil je weten welke iOS-versie op jouw iPhone geïnstalleerd kan worden, kijk dan even in onderstaand overzicht.

Bekijk ook

iOS update overzicht: welke versie kan ik op mijn iPhone of iPad installeren?

Kan ik mijn iPhone of iPad nog updaten? Check ons overzicht voor de meest recente iOS-versie die je op jouw Apple-toestel kunt installeren.

Sinds 1 januari 2017 gold voor WhatsApp de eis dat je minimaal iOS 7 moest gebruiken, omdat op dat moment de ondersteuning voor iOS 6 verviel. Weet je niet precies tot welke iOS-versie jouw iPhone bijgewerkt kan worden of ben je gewoon benieuwd hoe dat zit met oudere toestellen, check dan ons overzicht met iOS-versies. In een duidelijke tabel zie je precies welke versies er zijn en wat de meest recente versie is.

Koopjes voor vervanging
Ben je op zoek naar een vervangend model van de oude iPhone 4? Check ons artikel met iPhone aanbiedingen. Je vindt daar niet alleen aanbiedingen voor de nieuwste modellen, maar ook voor oudere modellen die voorlopig nog ondersteund worden. Lees ook onze tips voor het goedkoopste iPhone abonnement.

Bekijk ook

De beste iPhone aanbiedingen van week 4-2023

Vergelijk de beste iPhone aanbiedingen! Wekelijks zoeken we voor jou de goedkoopste iPhone-aanbiedingen (ook refurbished)! In dit overzicht vind je een iPhone met korting en zie je welke acties er bij providers zijn. Met deze tips vind jij de goedkoopste iPhone!

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 07 januari: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.