WhatsApp iPhone

Met de iPhone 4 kun je nog twee jaar blijven whatsappen

Gebruik je nog een iPhone 4 om in contact te blijven met vrienden of familie via WhatsApp, dan kan dat nog twee jaar. WhatsApp stopt namelijk vanaf 2020 met de ondersteuning van iOS 7.

WhatsApp stopt met support voor iOS 7

De meeste mensen kopen om de zoveel jaar een nieuwe iPhone, maar dat geldt niet voor iedereen. Er zijn altijd ook nog mensen die wat langer met een toestel doen. Ben of ken je iemand die bijvoorbeeld nog een iPhone 4 gebruikt, dan is er minder goed nieuws als je voorlopig nog niet van plan was om deze in te ruilen voor een nieuwer model. WhatsApp heeft namelijk laten weten dat ze in 2020 stoppen met de ondersteuning van iOS 7.

Om precies te zijn stopt WhatsApp met iOS 7 vanaf 1 februari 2020, zo is te lezen in een bijgewerkt support-artikel. Ook andere oudere besturingssystemen zullen dan niet meer ondersteund worden. Voor iPhone-gebruikers betekent dit dus dat je minimaal een iPhone 4s moet hebben om te kunnen blijven whatsappen. De iPhone 4 kan nog bijgewerkt worden naar iOS 7 maar daarna stopt het. De iPhone 4s draait nog iOS 9, dus daarmee kun je nog wat langer WhatsApp blijven gebruiken.

Wil je weten welke iOS-versie op jouw iPhone geïnstalleerd kan worden, kijk dan even in onderstaand overzicht.

Sinds 1 januari 2017 gold voor WhatsApp de eis dat je minimaal iOS 7 moest gebruiken, omdat op dat moment de ondersteuning voor iOS 6 verviel. Weet je niet precies tot welke iOS-versie jouw iPhone bijgewerkt kan worden of ben je gewoon benieuwd hoe dat zit met oudere toestellen, check dan ons overzicht met iOS-versies. In een duidelijke tabel zie je precies welke versies er zijn en wat de meest recente versie is. Of check ons artikel voor tips voor een goedkope iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juni 2018, 17:00
Bron Bron WhatsApp
Via Via Cult of Mac
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.